Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Ung israelsk mand dræbt i terrorangreb i Samaria

Her ses israelske soldater på stedet hvor en ung israelsk mand i dag blev dræbt i skudterrorangreb i Samaria af palæstinensisk terrorist, 6. juli 2023. (Foto: Flash90)
I dag kostede terrorkrigen mod Israel endnu et israelsk liv.

I dag begik en terrorist et skud-terrorangreb i Samaria ved den israelske bosættelse Kedmim tæt på den PA-kontrolleret by Nablus. De palæstinensiske myndigheder (PA) har mistet kontrollen over flere af deres byer, hvor terrorgrupper har taget over. Blandt byerne er Jenin og Nablus.

Terroristen løb væk, men blev efterfølgende dræbt i skudveksling med israelske soldater.

Dagens terrorangreb sker midt i en terror/angrebsbølge mod Israel.

For et par dage siden kørte en palæstinensisk terrorist fra PA-kontrolleret Hebron, sin bil ind i folk på en gade i Tel Aviv. Herefter løb terroristen efter folk på gaden for at stikke dem med kniv. Flere blev alvorlig såret ved angrebet. Blandt andet en gravid kvinde som mistede sit ufødte barn. Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007 har taget ansvar for terrorangrebet.

I går blev Israel udsat for 5 raketangreb fra Hamas-kontrolleret Gaza. Raketterne blev nedskudt af Israels missilforsvar Iron Dome, raketfragmenter landede i haven hos en børnefamilie – børnenes mor fortalte til israelske medier om de voldsomme psykiske konsekvenser ved at leve med raketangreb og en terrortrussel hængende over hovedet 24/7.

I dag blev Israel udsat for raketangreb fra Libanon

Læg dertil at flere terrorfosøg afværges året rundt.

Terrorkrigen mod Israel koster mange liv – Israels forsvarshær (IDF) har netop udgivet en statistik over det seneste år (fra juni 2022 til juni 2023), inkl. deres anti-terroroperationer i PA-kontrolleret Jenin. Rapporten viser blandt andet at 52 israelere har betalt med livet for palæstinensisk terror fra juni 2022 til juni 2023 – 15 af de israelske terrorofre blev dræbt af terrorister fra Jenin. MIFF har samlet hovedpunkterne fra IDF-rapporten her.

MIFF har igennem længere tid skrevet om at de palæstinensiske myndigheder (PA), som Danmark pumper milliarder af skattekroner i, har mistet kontrollen i flere af sine byer i Judæa og Samaria – især byen Jenin hvor terrorgrupper nu truer Israels sikkerhed.

PA har ikke vist vilje eller evne til at stoppe terrorgrupperne i deres selvstyreområder, hvilket PA ellers er forpligtet til, jf. Oslo-aftalerne – derfor har Israels forsvarshær (IDF) i en lang periode gennemført daglige anti-terroraktioner for at beskytte sin befolkning mod terror.

Allerede før ​​Operation Breakwater blev sat i værk i april 2022, stod det klart, at Jenin og området omkring Jenin, udgør en ekstraordinær sikkerhedsudfordring for Israel. Området blev allerede beskrevet som problematisk under Anden Intifada, der blev støttet af PA med Yasser Arafat i spidsen og kostede over 1.100 israelere livet i 2000-2005. PA’s manglende kontrol med Jenin betyder at unge palæstinensere uden problemer kan blive aktive terrorister og angribe IDF.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem