På billedet ses israelske specialstyrker under anholdelser af terrorister tæt på den PA-kontrolleret by Jenin, Judæa og Samaria (Vestbredden), natten til 1. dec 2022. (Foto: IDF)

Terrorcelle i PA-kontrolleret Jenin klar til at begå terrorangreb anholdt af IDF

Israels forsvarshær (IDF) blev beskudt og angrebet af sprængstof da de ville anholde terrorcelle i Jenin hvor de palæstinensiske myndigheder (PA) har mistet kontrollen og terrorgrupper har taget over.

En terrorcelle med 5 terrorister var klar til at begå terrorangreb mod Israel i løbet af få timer. Her til morgen blev de anholdt af Israels forsvarshær (IDF), Israels interne efterretningstjeneste (Shin Bet) og Israels grænsepoliti i byen Jenin som er under de palæstinensiske myndigheders kontrol (PA) i Judæa og Samaria (Vestbredden), skriver Jerusalem Post.

PA har mistet kontrollen i byen, hvor terrorgrupper for længst har taget over og udklækket mange af de terrorister der det seneste årstid har stået bag utallige terrorangreb mod israelere.

IDF-soldater fra Duvdevan-enheden, Sayeret Tzanhanim og grænsepolitiets undercover-enhed anholdt de 5 terrorister, konfiskerede våben og militært udstyr midt i væbnede sammenstød i Jenin.

IDF blev angrebet af skud og sprængstof under anholdelserne – ingen IDF-soldater blev såret.


En af de anholdte terrorister er Ahmed Turkman, hvis far var en af de terrorister som blev anholdt for at udføre skud-terrorangreb mod en bus med IDF-soldater i Jordandalen i 2022.

De andre anholdte terrorister er Nour og Abd Abu Saqr, Abdullah Ahmad al-Batal og Ahmed al-Suqi.

Derudover har IDF også anholdt en palæstinenser i a-Ram. Under anholdelsen rullede palæstinensere brændende dæk og kastede med sten mod soldaterne. Derudover blev en palæstinenser anholdt et andet sted i Judæa og Samaria.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp