Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

IDF har anholdt Hamas-terrorist i Jenin som affyrede raketter fra Judæa og Samaria

Her ses palæstinensiske terrorister i gadekampe mod IDF i PA-kontrolleret Jenin, 3. juli 2023. (Foto: Flash90)
De seneste måneder stod Hamas-terroristen Abdallah Hassan Muhammad Zubah bag flere raketangrebsforsøg mod israelere fra Vestbredden.

MIFF har igennem længere tid skrevet om, at de palæstinensiske myndigheder (PA) som Danmark pumper milliarder af skattekroner i, mistet kontrollen i flere af sine byer i Judæa og Samaria – især byen Jenin hvor terrorgrupper truer Israels sikkerhed.

PA har ikke vist vilje eller evne til at stoppe terrorgrupperne i deres selvstyeeområder, hvilket PA ellers er forpligtet til, jf. Oslo-aftalerne. Se også MIFFs gennemgang af Folketingets debatter om PA’s misbrug af dansk bistand fra 1990’erne og frem til nu.

Derfor har Israels forsvarshær (IDF) igennem lang tid gennemført daglige anti-terroraktioner for at beskytte sin befolkning mod terror.

Allerede før Operation Breakwater i 2022, stod det klart, at Jenin og området omkring Jenin, udgør en ekstraordinær sikkerhedsudfordring for Israel. Området blev allerede beskrevet som problematisk under Anden Intifada, der blev støttet af PA med Yasser Arafat i spidsen og kostede over 1.100 israelere livet i 2000-2005. PA’s manglende kontrol med Jenin betyder at unge palæstinensere uden problemer kan blive aktive terrorister og angribe IDF.

I dag har Israelsforsvarshær (IDF) anholdt tre Hamas-terrorister i PA-kontrrolleret Jenin i Judæa og Samaria (Vestbredden) i første anti-terroroperation i byen siden primo juli, skriver Jerusalem Post.

Terrroristerne blev identificeret som Abdallah Hassan Muhammad Zubah, Vered Asherif og Mutazben Jaitza.

Zubah har stået bag mange af de seneste måneders forsøg på at affyre raketter mod israelere fra Judæa og Samaria (Vestbredden) og dermed åbne en ny terror-front mod Israel. Terroristen stod også bag flere terrorangreb. Derfor har IDF igennem længere tid forsøgt at anholde terroristen.

Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet forventer at kunne få afgørende efterretning om terroristerne, som den anholdte terrorist har samarbejdet med, der fortsat er på fri fod.

De tre Hamas-terrorister forsøgte at flygte fra IDF, men blev til slut fanget.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem