Her ses et af de fem terrorofre for det brutale terroranggreb i byen Bnei Brak 29. marts 2022, hvor en palæstinensisk terrorist som opholdt sig ulovligt i Israel gik til angreb mod tilfældige personer. (Foto: Flash90)

IDF har afværget mindst ti terrorangreb på to uger

Israels forsvarshærs (IDF) chef, Aviv Kochavi: - IDF har fokus på at afværge fremtidige terrorangreb mod Israel og er i allerhøjeste alarmberedskab.

Israelsforsvarshærs (IDF) chef Aviv Kohavi meddelte i går at IDF har afværget over 10 terrorangreb de seneste to uger. Det sker midt i øgede spændinger efter Israel oplevede en terrorbølge i løbet af marts med 11 terrorangreb, 11 terrrorofre, mange sårede og skududvækslinger med terrorgrupper i Judæa og Samaria (Vestbredden), skriver Times of Israel.

“Mindst 10 terrorangreb er blevet forhindret i løbet af de seneste to uger, takket være efterretninger og operationer. Vi har netop nu fokus på at forpurre flere terrorangreb,” sagde IDF-chef Aviv.

“Det er IDF’s hovedmission i øjeblikket. Vi vil handle hvor som helst, efter behov og bruge alle metoder for at stoppe terror,” tilføjede Kochavi.

Der kom ikke nærmere detaljer om de fopurrede terrorangreb. Israelske sikkerhedsstyrker holder ofte operationer hemmeligt i månedsvis og offentliggør kun lejlighedsvis detaljer efter de mistænkte er sigtet.

Flere dødelige terrorangreb ramte Israel i løbet af blot 8 dage ​​ultimo marts, der som nævnt kostede 11 personer livet og satte israelske sikkerhedsstyrker i allerhøjeste alarmberedskab. Spændingerne er forblevet høje og der er dem som frygter at terrorbølgen kan blive til en gentagelse af terrorbølgen for knap et år siden som endte med Gaza-krigen (Gaurdian of the Walls), hvor terrorgrupper i Gaza, med den iransk-sttøttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret enklaven siden 2007 i spidsen. Under den seneste Gaza-krig blev Israel angrebet af mere end 4.300 raketangreb fra Gaza og mindst israelere blev dræbt, et stort antal personer blev såret, endnu flere fik psykiske skader og de materielle ødelæggelser mod boligområder i flere israelske byer var uoverskuelige. I samme periode brød der også optøjer ud i flere blandede byer hvor israelske jøder og israelske arabere lever sammen. Under optøjerne blev både jøder og arabere myrdet og såret.

Israel har nu lanceret Operation Breakwater rettet mod personer mistænkt for at planlægge fremtidige terrorangreb.

Lørdag dræbte israelske tropper tre bevæbnede palæstinensiske terrorister fra den iransk-støttet terrorgruppe Islamisk Jihad som var på vej fra Jenin-området til at udføre terrorangreb i Israel. To andre bevæbnede mænd blev dræbt under en razzia i Jenin som ligger i Judæa og Samaria (Vestbredden) i torsdags.

Søndag aften anholdt undercover-betjente fra israelsk politis Yamam-terrorbekæmpelsesenhed en palæstinensisk mand, mistænkt for at planlægge et terrorangreb på hovedvejen Route 6.

Flere palæstinensere er også blevet tilbageholdt grundet mistanke om forbindelse til de seneste dødelige terrorangreb begået i Israel.

Terrorbølgen mod Israel skyldes blandt andet den hellige måned af Ramadan som ofte er en periode med høj spænding i Israel.

Israel har øget sikkerhedsforanstaltningerne som reaktion på terrorangrebene og udsendt flere styrker til Judæa og Samaria (Vestbredden), Gaza-grænsen og større byer som Jerusalem og Tel Aviv.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp