IS-terrrorangrebet udført i aftes af to israelske arabere kostede to 19-årige israelere livet og flere sårede i byen Hadera, 27. marts 2022. Her ses politiet under indsamling af beviser hvor terrorangrebet fandt sted. (Foto: Flash90)

Kontrolposter og flere anholdelser efter IS-terrorangreb i Hadera

Natten igennem har israelske styrker været i aktion i Umm al-Fahm hvorfra de israelsk-arabiske IS-terrorister kom fra. Flere er blevet anholdt.

To terrorangreb udført af israelske arabere i løbet af mindre end en uge, sætter nu deres præg på det israelske samfund og sikkerhedsforanstaltningerne der indføres for at nedsætte risikoen for flere terrorangreb. I sidste uge gik en israelsk beduin til angreb med sin bil og en kniv mod tilfældige forbipasserende i byen Beersheba. Terrorangrebet kostede 4 israelere livet og flere sårede. Terroristen har tidligere siddet fængslet for at ville tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat (IS).

I aftes gik to israelsk-arabiske IS-terrorister fra Umm al-Fahem til angreb med gæverer og knive mod tilfældige israelere i byen Hadera. Israelsk politi er derfor i højeste beredskab.

Der er nu sat kontolposter op langs veje over hele landet og store sikkerhedsstyrker udplaceres i områder med mange mannesker.

IS-terroristerne i aftes havde planlagt et større angreb og var tungt bevæbnet med maskingeværer, pistoler, knive og skal havde over 1100 patroner med sig. Terrorangrebet kunne være endt i et endnu større blodbad, hvis ikke der havde været to civilklædte poilitifolk som tilfældigvis spiste på en nærliggende restaurant som skød og dræbte de to terrorister.

De to israelske-arabere fra Umm al-Fahm udgav klip kort før terrorangrebet hvor de svor troskab til IS. Natten igennem har store politistyrker været på aktion i Umm al-Fahm. I skrivende stund er 5 mistænkte blevet anholdt, våben og ammunition er blevet beslaglagt.

Indtil videre er 5 personer blevet anholdt under aktion i Umm al-Fahm efter IS-terrorangrebet i Hadera. (Foto: Israelsk politi)

– Endnu et terrorangreb begået af IS-tilhængere inde i Israel betyder at sikkerhedsstyrkerne hurtigt må tilpasse sig den nye trussel, siger Israels premierminister Naftali Bennett, som opfordrer landets til at være på vagt.

– Sammen skal vil vi også besejre den fjende, tilføjer han.

De iransk-støttede palæstinensiske terrorgrupper Hamas og Islamisk jihad, som er i opposition til IS, har begge udnyttet terroranggrebet til at hylde terroristerne.

Israels forsvarshær (IDF) frygter at terrorbølgen også vil brede sig til Judæa og Samaria (Vestbredden) Derfor han man også udplaceret ekstra soldater for at forhindre en eskalering.

Især den kommende Ramadan-måned vækker bekymring hos IDF. Ramadan er altid en ekstra spændt periode i Israel hvor der altid forventes flere terrorangreb end normalt. Der er stort set daglige forsøg på terror i Israel året rundt.

De to 19-årige terrorofre i aftes var en jødisk kvinde og en drusisk mand. Der er nu frygt for at spændingerne mellem israelske arabere og israelske drusere vil stige. Især i de områder hvor de bor sammen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp