Search
Mindst to personer dræbt og flere er såret i terrorangreb i den israelske by Hadera, 27. marts 2022. (Foto: Israelsk politi)

Israelsk politi i højeste alarmberedskab efter IS-terrorangreb der kostede to israelere livet

Drusiske Yazan Fallah (19) og jødiske Shirel Aboukaret blev dræbt da to israelsk-arabiske terrorister bevæbnet med maskingeværer og knive skød omkring sig i byen Hadera. Flere blev såret ved angrebet.

Israelsk politi er i højt alarmberedskab efter endnu et terrorangreb. I tirsdags belv 4 israelere dræbt ved et terrorangreb i Beersheba begået af israelsk arabisk beduin som tidligere har været fængslet for at ville tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat (IS). I aftes skete der endnu et terrorangreb også begået af israelske arabere. De to terrorister har tilknytning til IS. De to terrorister skød omkring sig med maskingæver. Terrorangrebet kostede to israelere livet – den 19 årige drusisk-israelske Yazan Fallah fra Kasra Samia, og den 19-årige jødiske Shirel Aboukaret fra Netanya, skriver Jerusalem Post.

De to israelsk-arabiske terrorister var fra den arabiske landsby Umm al-Fahm og blev skudt og dræbt for at stoppe dem i at dræbe flere israelere. Store politistyrker har natten igennem gennemsøgt landsbyen. IS har taget ansvar for terrorangrebet. Fem indbyggere fra landsbyen er blevet anholdt for mistanke om at hjælpe terroristerne og for at være IS-medlemmer.

Chef i den israelske forsvarshær (IDF), Aviv Kohavi besluttede i aftes at indkalde yderligere fire bataljoner for at styrke eksisterende styrker i Judæa og Samaria (Vestbredden). I IDF stiger bekymringen for at den nuværende terrorbølge inden for den grønne linje også vil få opildne til terror fra Judæa og Samaria (Vestbredden) og får palæstinensiske terrorgrupper til at udføre flere terrorangreb.

Ramadan-måneden som starter om få dage udgør i sig selv en terrortrussel – sådan er det hvert år.

Terrorangrebet i aftes skete samtidig med at USA’s udenrigsminister Antony Blinken ankom til Israel sammen med udenrigsministrene fra Marokko, Egypten, Bahrain og Emiraterne til Negev-topmødet, som udenrigsminister Yair Lapid er vært for i Sde Boker.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp