Galilee Medical Center har reddet israelsk mand i 50'erne ved hjælp af kunstig intelligens. (Foto: Galilee Medical Center)

Israelsk mand reddet takket være kunstig intelligens

Kunstig intelligens hjalp lægerne med at diagnosticere mandens alvorlige sygdom på rekordtid.

Kunstig intelligens (AI) diskuteres globalt og mulighederne er uanede.

På sundhedsområdet er AI ved at revolutionere behandlingen af patienter og kan afhjælpe det stigende behov for flere “varme hænder”.

Takket være ny og innovativ teknologi med brug af AI har reddet israelsk mand på Galilee Medical Center i Nahariya.

Den israelske mand i 50’erne var ikke indlagt, men gennemgik en rutine CT-scanning på hospitalet efter længerevarende periode med kraftig hovedpine.

Normalt tager det en til to uger at få resultatet efter en CT-scanningen, men takket være det nye program, der bruger AI, kom der en tidlig advarsel om at manden muligvis have en hjerneblødning.

Den tidlige varsel betød at lægerne hurtigt kunne hasteoprerer manden og redde hans liv.

Det AI-baseret program hedder Viz.ai og bruger avancerede, godkendte algoritmer til at analysere medicinsk billeddata fra eksempelvis CT-scanninger for at stille huritge diagnoser, skriver Israel Hayom.

Doktor Dan Paz fra Galilee Medical Center, har været med til at udvikle programmet. Han fortæller at programmet kan hjælpe med at redde liv, og at manden som de redddede, efter alt at dømme «ikke ville være behandlet i tide.» uden den nye teknologi.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp