Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Det er ingen hemmelighed at jeg elsker Israel

New Yorks borgmester, Eric Adams, besøgte Grædemuren i Jerusalem, 22. august 2023. (Foto: Borgmesterens kontor)
New York har verdens største jødiske befolkning. Nu besøger byens borgmester Israel.

New Yorks borgmester, Eric Adams, er på et tredages besøg i Israel. I løbet af sit besøg har han blandt andet mødt premierminister Benjamin Netanyahu, oppositionsledere, Start-Up virksomheder og andre israelske samfundsaktører, skriver Times of Israel.

Adams mødte også lederne bag de omfattende protester mod regeringens retsreform, men han tog ikke selv stilling til reformen.

– Jeg lyttede til dem, jeg blandede mig ikke. Jeg tror, det israelske folk vil afgøre deres egen skæbne. Det var vigtigt for mig at møde mennesker fra begge sider og høre deres synspunkter, siger New Yorks borgmester.

Den demokratiske borgmester vælger dermed en anden strategi end hans partileder, USAs præsident Joe Biden. Præsident Biden har offentligt udtalt, at reformen bør bremses, indtil der er opnået en bred politisk enighed.

– Vi har mange udfordringer i vores by, og jeg ville ikke bryde mig om, hvis nogen kom hertil og fortalte os, hvordan vi skulle løse dem, fortæller borgmesteren.

Borgmesteren, der er tidligere politimand anses for at have et godt forhold til New Yorks jødiske befolkning. New York har den største jødiske befolkning i verden, med omkring 1,6 millioner jødiske indbyggere. De seneste år erder sket en kraftig stigning i antisemitiske angreb i New York.

Borgmesteren fortæller, at hans besøg i Israel blandt andet har til formål at se på, hvordan de kan slå ned på stigende antisemitisme i New York. Borgmesteren vil også lære af de mange Start-Up virksomheder i Israel og se, hvordan New York kan kopiere succesen.

Det er første gang han besøger Israel som borgmester af New York, men han har tidligere besøgt landet ved andre lejligheder.

– Det er ingen hemmelighed, hvor højt jeg elsker landet og hvad det repræsenterer. Der er et uudsletteligt bånd mellem New York og Israel, og vi vil fortsætte med at styrke det bånd, slutter Eric Adams.

New Yorks borgmester Eric Adams (til højre) sammen med Jerusalems borgmester Moshe Lion. (Foto: Borgmesterens kontor)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem