Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Antisemitisme slår ny rekord i USA

Der sker mange antisemitiske angreb mod jøder i New York. Mange af ofrene er ultraortodokse jøder. (Foto: Flash90)
Der er sket en kraftig stigning i angreb mod ortodokse jøder, White Power propaganda, bombetrusler og jødehad.

Der blev registreret 3.697 antisemitiske hændelser i USA i 2022, viser oversigt fra organisationen Anti-Defamation League (ADL).

Det svarer til et snit på 10 antisemitiske hændelser dagligt i USA i 2022. Det er en stigning på 36 % i forhold til 2021, hvor antisemitismen også slog rekord.

Antisemitiske hændelser er blevet rapporteret i alle amerikanske stater – den store stigning kan ikke tilskrives en enkelt årsag eller ideologi.

De antisemitiske angreb dækker alt fra angreb mod ortodokse jøder, bombetrusler mod jødiske institutioner, White Power propaganda og angreb mod jøder i skolerne. Der er også blevet registreret en stigning i chikane, hærværk og fysiske angreb.

ADL-oversigten viser, at antisemitisk chikane steg med 29 % i 2022 til 2.298 registrerede hændelser. Hærværk steg med 51 % til 1.288 registrerede hændelser. Der blev også registreret 111 tilfælde af fysisk vold mod jøder.

Her går en kvinde til angreb på en ultraortodoks jøde i september 2022:

Ortodokse jøder er let genkendelige i kraft af deres påklædning og de led i høj grad af de antisemitiske angreb. En stor del af angrebene skete i New York – især i områderne omkring Brooklyn, hvor der bor mange ortodokse jøder. De fleste af angrebene involverede ikke dødelige våben.

Eksempler på fysiske angreb var nynazister, der angreb en jødisk person i Florida, mens de kom med antisemitiske kommentarer. I New York råbte en person «hej jøde» og skød herefter sit offer med luftpistol. ved en af de værste hændelser blev fire ortodokse jøder angrebet med kniv og blev alvorlig såret i New Jersey.

Under sin afhøring fortalte angriberen at jødehad var hans motiv.

I Arizona blev professor Thomas Meixner dræbt, fordi angriberen fejlagtigt troede han var jøde.

Her bliver jøder udsat for grov chikane af nynazister i Florida:

Der blev registreret 792 tilfælde af hærværk med hagekors. Blandt andet blev der tegnet et hagekors på en synagoge i New York, hvor mange Holocaust-overlevende kommer. Der blev også registreret 91 bombetrusler mod jødiske institutioner i 2022.

Antisemitiske hændelser på universiteter og ikke-jødiske skoler steg med 40 %, inkl. tegninger af hagekors uddelt til jødiske studerende, antisemitisk mobning, racistiske vittigheder og beskeder som: «dræb alle jøder», «Hitler havde ret» og «jøder ikke velkomne» blev skrevet på skolerne.

Flere hændelser i 2022 kan også knyttes til den verdenskendte musiker Kanye West, der offentligt har hyldet Hitler og nazisterne.

Antallet af antisemitiske hændelser i USA er steget i takt med at flere amerikanere tror på konspirationsteorier om jøder. Antallet af amerikanere, der tror på antisemitiske stereotyper, er fordoblet siden 2019.

Tal fra FBI viser at jøder er den religiøse minoritet, der er mest udsat for hadforbrydelser i USA.

Tal fra Rigspolitiets seneste rapport viser at jøder i Danmark også udsættes for stigende antisemitisme.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem