Search
Kanye West er kommet med så grove antisemitiske udtalelser, at flere og flere har valgt at tage afstand fra ham. West som er en af de mest succesfulde rappere i verden, omfavnes nu at højrekstremister og nazister. På billedet ses han under en af sine koncerter i Lollapalooza, Chile i 2011. (Foto: Super 45 | Música Independiente, Rodrigo Ferrari, 3. april 2011. Flickr)

Nu hylder han Hitler og nazisterne

West, der for nylig besøgte tidligere præsident Donald Trump, omfavnes nu af højreradikale og nazister.

Den verdensberømte rapper Kanye West er de seneste måneder kommet med flere antisemitiske udtalelser. Nu chokerer han igen. I interview til den højreekstremistiske konspirationsteoretiker Alex Jones i Infowar roste han Adolf Hitler og sagde, at nazisterne ikke skulle kritiseres så meget:

– Jeg ser gode ting ved Hitler. “Alle mennesker har noget af værdi, som de bragte til bordet, især Hitler,” sagde West, inden han omtalte sig selv som nazist og understregede, at han personligt kunne lide Hitler.

West lavede interviewet sammen med Holocaust-benægter Nick Fuentes. Både West og Fuentes var for nylig i et privat møde med tidligere præsident Donald Trump i hans hjem i Florida. Mødet førte til stærk kritik af Trump fra flere jødiske ledere og republikanere. Blandt andet fra David Friedman, der var USA’s ambassadør i Israel i Trump-perioden.

Rabbiner Marvin Hier, som grundlagde Simon Wiesenthal Center, sagde, at han var «rystet og chokeret» da han fik at vide, at Trump «var vært for to antisemitter, Kanye West og Nick Fuentes, i hans bopæl i Mar-a-Lago».

Udover at komme med flere antisemitiske udtalelser i interviewet med Jones, angreb West også Israels kommende premierminister Benjamin Netanyahu og hævdede, at han ville tage sin familie fra ham.

Kort efter hans hyldest af Hitler delte West et billede af et hagekors inde i en Davidsstjerne på Twitter. West blev efterfølgende udelukket fra Twitter. West blev i sin tid udelukket fra Twitter grundet hans antisemitisme, men Twitters nye ejer Elon Musk lukkede ham ind igen. Men efter han delte billedet af hagekorset sammen med Davidsstjernen blev han igen udelukket – i hvert fald foreløbig.

Nogle har forsøgt at bortforklare Wests åbne had og antisemitisme med hans bipolare lidelse, som han har været åben omkring. Men den psykiske lidelse skaber ikke had og antisemitisme. Hvad lidelsen afsløre de holdninger og meninger, man rent faktisk har.

West er en af ​​de bedst sælgende kunstnere i nyere tid og har millioner af lyttere verden over. Organisationen Anti-Defamation League mener, at Wests antisemitiske udtalelser er en direkte trussel mod jøder.

– Når man siger, at man kan lide Hitler og nazisterne og hænger ud med dem, der ønsker hvid overherredømme, burde det være klart: West er en ond antisemit. Hans kommentarer om InfoWars var ikke kun onde og stødende, de satte også jøder i fare, siger vært Jonathan Greenblatt.

Mens den kendte blogger Ben Shapiro, der selv er jøde, har sagt, at Wests udtalelser ikke gør andre antisemitiske, mener den britiske jøde Joseph Cohen fra Israel Advocacy Movement det modsatte. Han har lavet en video, der viser, hvordan højreradikale og nazister støtter West:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp