Et år med Corona har kostet 6.000 israelere livet

For første gang er der under 30.000 aktive tilfælde siden september. Smittetrykket fortsætter også med at falde. 74 procent af indlagte Corona-patienter er ikke-vaccinerede, kun 8 procent af patienterne har modtaget begge vaccinedoser.
Sundhedsminister Yuli Edelstein under sit besøg på Corona-afdeling på Yitzhak Shamir-sygehuset tidligere i sommer. (Foto: Det israelske sundhedsministerium)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Søndag passerede antallet af israelske Corona-ofre 6.000 personer, skriver avisen Times of Israel.

Ifølge det israelske sundhedsministerium var 6.008 israelere døde af Corona søndag (6025 mandag) siden pandemien brød ud marts 2020.

Ifølge sundhedsministeriet er 640 i alvorlig tilstand, 221 af dem er lagt i respirator.

Sundhedsministeriet ser grund til optimisme. For første gang siden september ligger antallet af aktive tilfælde under 30.000, helt nøjagtigt 27.974.

Data viser også at smittetrykket er faldet til 0,78 – det laveste siden oktober.

Over 4,1 millioner israelere er blevet fuldt vaccineret, over 5,1 millioner har modtaget første dosis. Blot 1.128.000 israelere over 16 år er ikke blevet vaccineret endnu, heraf er 256.000 over 50 år, udtaler sundhedsministeriet.

Læs: Dansk-israelsk samarbejde når det er bedst. Dansk topchef i Teva sørger for at Israels vaccine-program kører med super præcision.

Læs: Dansk topchef i israelske Teva står til nøglerolle i vaccine-samarbejde – Han har kontakt til regeringer, herunder den israelske. Så har han også mange kontakter her i Danmark. Derfor er han en af spillerne, der arbejder på at bygge et bredt partnerskab, så vi kan øge produktionen og være bedre forberedt, udtaler Israels ambassadør i Danmark, Benny Dagan.

Læs: Kraftig nedgang i antal daglige Corona-dødsfald. Israels hurtige vaccinetempo har reddet mange menneskeliv.

Læs: Danmark indgår vaccinesamarbejde med Israel. Danmarks statsminister Mette Fredriksen rejste til Israel for at møde Benjamin Netanyahu.

Læs: MIFF har samlet rå anti-israelsk propaganda forud for statsministerens Corona-møde med Netanyahu. Venstrefløjen og Dansk palæstinensisk venskabsforening (DPV) har fået kaffen galt i halsen over at statsministeren vil have tæt Corona-samarbejde med Israel. MIFF har samlet flere eksempler på rå anti-israelsk propaganda.

Læs: EU og EL giver dansk-israelsk vaccine-samarbejde den kolde skulder. EUs vaccinechef, den franske kommissær Thierry Breton og Enhedslisten afviser ideen om dansk-israelsk vaccinesamarbejde.

Sundhedsministeriets tal peger også på vaccinens effektivitet. 74 procent af de indlagte er ikke-vaccinerede, kun 8 procent af patienterne har modtaget begge vaccinedoser. Af de 41 personer i alvorlig tilstand og tilsluttet ECMO-maskiner (hjerte/lunge maskine) er 82% ikke-vaccinerede. Af de 38 gravide kvinder indlagt grundet Corona er ingen fuldt vaccineret.

Nye sundhedsdata viser dramatisk forbedring i løbet af de seneste to måneder, det skyldes primært Israels effektive vaccine-program. De imponerende sundhedsdata kommer trods spredning af Corona-mutationer som både er mere smitsomme og mere dødelige samt den gradvise åbning af samfundet. Læs: Stor israelsk undersøgelse af vaccineeffektivitet publiceret i peer-reviewed tidsskrift. Israels største sygekasse har undersøgt vaccineeffektivitet på 1,2 millioner israelere.

Sundhedsembedsmænd har udtrykt optimisme over at Israel ser ud til at være på vej ud af pandemien. Torsdag citerede den israelske Kanal-13 Nyheder sundhedsembedsmænd for at sige, at situationen er “den mest håbefulde siden pandemien brød ud for et år siden”

Israels Corona-tsar, Nachman Ash udtalte under pressebriefing søndag, at der ikke forventes yderligere begrænsninger i løbet af Pesach (påske), som begynder 27. marts. Der er også planer om at ophæve krav om brug af mundbind i løbet af april og det forventes at flere flyselskaber snart vil kunne lette og lande igen i Ben Gurion lufthavn.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel– EU blander sig i Israels demokrati
Næste artikelInterpol har fjernet Sbarro-terrorist i Jerusalem fra liste over efterlyste
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise