Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Et år med Corona har kostet 6.000 israelere livet

Sundhedsminister Yuli Edelstein under sit besøg på Corona-afdeling på Yitzhak Shamir-sygehuset tidligere i sommer. (Foto: Det israelske sundhedsministerium)
For første gang er der under 30.000 aktive tilfælde siden september. Smittetrykket fortsætter også med at falde. 74 procent af indlagte Corona-patienter er ikke-vaccinerede, kun 8 procent af patienterne har modtaget begge vaccinedoser.

Søndag passerede antallet af israelske Corona-ofre 6.000 personer, skriver avisen Times of Israel.

Ifølge det israelske sundhedsministerium var 6.008 israelere døde af Corona søndag (6025 mandag) siden pandemien brød ud marts 2020.

Ifølge sundhedsministeriet er 640 i alvorlig tilstand, 221 af dem er lagt i respirator.

Sundhedsministeriet ser grund til optimisme. For første gang siden september ligger antallet af aktive tilfælde under 30.000, helt nøjagtigt 27.974.

Data viser også at smittetrykket er faldet til 0,78 – det laveste siden oktober.

Over 4,1 millioner israelere er blevet fuldt vaccineret, over 5,1 millioner har modtaget første dosis. Blot 1.128.000 israelere over 16 år er ikke blevet vaccineret endnu, heraf er 256.000 over 50 år, udtaler sundhedsministeriet.

Læs: Dansk-israelsk samarbejde når det er bedst. Dansk topchef i Teva sørger for at Israels vaccine-program kører med super præcision.

Læs: Dansk topchef i israelske Teva står til nøglerolle i vaccine-samarbejde – Han har kontakt til regeringer, herunder den israelske. Så har han også mange kontakter her i Danmark. Derfor er han en af spillerne, der arbejder på at bygge et bredt partnerskab, så vi kan øge produktionen og være bedre forberedt, udtaler Israels ambassadør i Danmark, Benny Dagan.

Læs: Kraftig nedgang i antal daglige Corona-dødsfald. Israels hurtige vaccinetempo har reddet mange menneskeliv.

Læs: Danmark indgår vaccinesamarbejde med Israel. Danmarks statsminister Mette Fredriksen rejste til Israel for at møde Benjamin Netanyahu.

Læs: MIFF har samlet rå anti-israelsk propaganda forud for statsministerens Corona-møde med Netanyahu. Venstrefløjen og Dansk palæstinensisk venskabsforening (DPV) har fået kaffen galt i halsen over at statsministeren vil have tæt Corona-samarbejde med Israel. MIFF har samlet flere eksempler på rå anti-israelsk propaganda.

Læs: EU og EL giver dansk-israelsk vaccine-samarbejde den kolde skulder. EUs vaccinechef, den franske kommissær Thierry Breton og Enhedslisten afviser ideen om dansk-israelsk vaccinesamarbejde.

Sundhedsministeriets tal peger også på vaccinens effektivitet. 74 procent af de indlagte er ikke-vaccinerede, kun 8 procent af patienterne har modtaget begge vaccinedoser. Af de 41 personer i alvorlig tilstand og tilsluttet ECMO-maskiner (hjerte/lunge maskine) er 82% ikke-vaccinerede. Af de 38 gravide kvinder indlagt grundet Corona er ingen fuldt vaccineret.

Nye sundhedsdata viser dramatisk forbedring i løbet af de seneste to måneder, det skyldes primært Israels effektive vaccine-program. De imponerende sundhedsdata kommer trods spredning af Corona-mutationer som både er mere smitsomme og mere dødelige samt den gradvise åbning af samfundet. Læs: Stor israelsk undersøgelse af vaccineeffektivitet publiceret i peer-reviewed tidsskrift. Israels største sygekasse har undersøgt vaccineeffektivitet på 1,2 millioner israelere.

Sundhedsembedsmænd har udtrykt optimisme over at Israel ser ud til at være på vej ud af pandemien. Torsdag citerede den israelske Kanal-13 Nyheder sundhedsembedsmænd for at sige, at situationen er “den mest håbefulde siden pandemien brød ud for et år siden”

Israels Corona-tsar, Nachman Ash udtalte under pressebriefing søndag, at der ikke forventes yderligere begrænsninger i løbet af Pesach (påske), som begynder 27. marts. Der er også planer om at ophæve krav om brug af mundbind i løbet af april og det forventes at flere flyselskaber snart vil kunne lette og lande igen i Ben Gurion lufthavn.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem