Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Kraftig nedgang i antal daglige Corona-dødsfald

I det travle Mahaneh Yehuda-marked i Jerusalem tilbydes drop-ind vaccinering uden tidsbestilling. I skrivende stund er 5 millioner israelere blevet vaccineret med første stik. (Foto: Magen David Adom)
Israels hurtige vaccinetempo har reddet mange menneskeliv.

I skrivende stund registrer Israel 71% færre daglige dødsfald og 45% færre kritisk syge siden tredje bølge toppede medio januar, fortæller professor Eran Sagal fra Weizmann-instituttet til Jerusalem Post.

Der blev registreret 14 Coronadødsfald søndag, ifølge sundhedsministeriet. I løbet af den sidste uge har det højeste antal dødsfald i løbet af 24 timer været 21, som er en betydelig nedgang i forhold til blot nogle uger siden. 24. januar døde der 79 Corona-patienter i løbet af én dag, som var det højeste antal siden pandemien brød ud.

Læs MIFFs artikel om hvorfor statsminister Mette Frederiksen ønsker Corona-samarbejde med Israel.

Der er også sket et betydeligt fald i antallet af alvorligt syge Corona-patienter i Israel. For nyligt faldt tallet under 700 patienter – det er flere hundrede færre end da tredje bølge toppede. Ultimo januar var 1200 alvorligt syge indlagt.

Antallet af dødsfald og alvorligt syge falder i takt med Israels hurtige vaccine-tempo. Over fem millioner israelere har modtaget første vaccine-stik, tæt på fire millioner er færdigvaccineret, inklusiv 85% af befolkningen over 50 år.

Næsten alle indlagte patienter med alvorlig sygdom er ikke-vaccinerede. Mindre end 3% af dem som har været alvorligt syge er fuldvaccinerede, skriver avisen Times of Israel.

I skrivende stund er 5891 israelere døde af Corona.

Antallet af positive Corona-tests har ikke været lavere siden december. Det betyder at Israel er i fuld gang med at genåbne samfundet. 7. marts kunne israelere blandt andet gå på café, restaurant og arrangementer igen.

Israels sundhedsminister Yuli Edelstein var en af dem som benyttede sig af at samfundet er ved at åbne op igen:Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem