Kraftig nedgang i antal daglige Corona-dødsfald

Israels hurtige vaccinetempo har reddet mange menneskeliv.
I det travle Mahaneh Yehuda-marked i Jerusalem tilbydes drop-ind vaccinering uden tidsbestilling. I skrivende stund er 5 millioner israelere blevet vaccineret med første stik. (Foto: Magen David Adom)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

I skrivende stund registrer Israel 71% færre daglige dødsfald og 45% færre kritisk syge siden tredje bølge toppede medio januar, fortæller professor Eran Sagal fra Weizmann-instituttet til Jerusalem Post.

Der blev registreret 14 Coronadødsfald søndag, ifølge sundhedsministeriet. I løbet af den sidste uge har det højeste antal dødsfald i løbet af 24 timer været 21, som er en betydelig nedgang i forhold til blot nogle uger siden. 24. januar døde der 79 Corona-patienter i løbet af én dag, som var det højeste antal siden pandemien brød ud.

Læs MIFFs artikel om hvorfor statsminister Mette Frederiksen ønsker Corona-samarbejde med Israel.

Der er også sket et betydeligt fald i antallet af alvorligt syge Corona-patienter i Israel. For nyligt faldt tallet under 700 patienter – det er flere hundrede færre end da tredje bølge toppede. Ultimo januar var 1200 alvorligt syge indlagt.

Antallet af dødsfald og alvorligt syge falder i takt med Israels hurtige vaccine-tempo. Over fem millioner israelere har modtaget første vaccine-stik, tæt på fire millioner er færdigvaccineret, inklusiv 85% af befolkningen over 50 år.

Næsten alle indlagte patienter med alvorlig sygdom er ikke-vaccinerede. Mindre end 3% af dem som har været alvorligt syge er fuldvaccinerede, skriver avisen Times of Israel.

I skrivende stund er 5891 israelere døde af Corona.

Antallet af positive Corona-tests har ikke været lavere siden december. Det betyder at Israel er i fuld gang med at genåbne samfundet. 7. marts kunne israelere blandt andet gå på café, restaurant og arrangementer igen.

Israels sundhedsminister Yuli Edelstein var en af dem som benyttede sig af at samfundet er ved at åbne op igen:Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise