Her mødes statsministeren med Netanyahu i Jerusalem

Statsministeren deltog 4. marts i fælles møde med Israels premierminister og Østrigs forbundskansler i Jerusalem. Efterfølgende holdt statsministeren pressemøde, hvor hun kom nærmere ind på landenes fælles Corona-plan.
Statsminister Mette Frederiksen, premierminister Benjamin Netanyahu og forbundskansler Sebastian Kurrz under deres møde og Corona-samarbejde 4. februar i Jerusalem. (Foto: @IsraeliPM, via Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).


Kort efter statsministeren og forbundskansler, Sebastian Kurz holdt Corona-samarbejdsmøde med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu i Jerusalem, løftede Mette Frederiksen sløret for hovedpunkterne i de tre landes planer for hvordan de vil komme pandemien til livs, skriver DR.

Her er hovedpunkterne fra statsministerens pressemøde 4. marts i Jerusalem:

– Statsministeren forventer at danskernes i fremtiden vil skulle vaccineres hvert år. Derfor mener Mette Frederiksen at det er agørende, at “vi ikke halser efter”, udtaler hun.

– Planen er at samarbejdet mellem Danmark, Østrig og Israel skal sikre borgerne hurtigere adgang til flere vacciner end der er på nuværende tidspunkt.

– Der er allerede indledt samarbejde om tests og sekventering således at Danamark via større testkapacitet vil kunne åbne samfundet hurtigere op.

– I løbet at de næste dage vil der desuden blive fremlagt planer for en fælles forskningsfond.

– Frederiksen, Kurz og Netanyahu ønsker at bidrage til samarbejdet med lokal vaccineproduktion – det vil der blive arbejdet mere på fremadrettet.

– Danmark, Østrig og Israel har givet hinanden “et mentalt håndtryk” at de vil arbejde videre med at skabe vaccine-produktionskapacitet.

Læs mere om pressemødet HER.

Læs om den unikke forbindelse mellem Danmark og Israel i den israelske medicinal virksomhed, Teva med dansk topchef i spidsen for vaccinesucsen i Israel.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelDansk topchef i israelske Teva står til nøglerolle i vaccine-samarbejde
Næste artikelPernille Vermund: – Stop dansk bistand til PA-terrorbelønning
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise