Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Her mødes statsministeren med Netanyahu i Jerusalem

Statsminister Mette Frederiksen, premierminister Benjamin Netanyahu og forbundskansler Sebastian Kurrz under deres møde og Corona-samarbejde 4. februar i Jerusalem. (Foto: @IsraeliPM, via Twitter)
Statsministeren deltog 4. marts i fælles møde med Israels premierminister og Østrigs forbundskansler i Jerusalem. Efterfølgende holdt statsministeren pressemøde, hvor hun kom nærmere ind på landenes fælles Corona-plan.


Kort efter statsministeren og forbundskansler, Sebastian Kurz holdt Corona-samarbejdsmøde med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu i Jerusalem, løftede Mette Frederiksen sløret for hovedpunkterne i de tre landes planer for hvordan de vil komme pandemien til livs, skriver DR.

Her er hovedpunkterne fra statsministerens pressemøde 4. marts i Jerusalem:

– Statsministeren forventer at danskernes i fremtiden vil skulle vaccineres hvert år. Derfor mener Mette Frederiksen at det er agørende, at “vi ikke halser efter”, udtaler hun.

– Planen er at samarbejdet mellem Danmark, Østrig og Israel skal sikre borgerne hurtigere adgang til flere vacciner end der er på nuværende tidspunkt.

– Der er allerede indledt samarbejde om tests og sekventering således at Danamark via større testkapacitet vil kunne åbne samfundet hurtigere op.

– I løbet at de næste dage vil der desuden blive fremlagt planer for en fælles forskningsfond.

– Frederiksen, Kurz og Netanyahu ønsker at bidrage til samarbejdet med lokal vaccineproduktion – det vil der blive arbejdet mere på fremadrettet.

– Danmark, Østrig og Israel har givet hinanden “et mentalt håndtryk” at de vil arbejde videre med at skabe vaccine-produktionskapacitet.

Læs mere om pressemødet HER.

Læs om den unikke forbindelse mellem Danmark og Israel i den israelske medicinal virksomhed, Teva med dansk topchef i spidsen for vaccinesucsen i Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem