Danmarks statsminister Mette Fredriksen i møde med Israels premierminister Benjamin Netanyahu og Østrigs forbundskansler Sebastian Kurz. De tre statslederne blev enige om et tættere vaccinesamarbejde fremover. (Foto: Twitter)

Danmark indgår vaccinesamarbejde med Israel

Danmarks statsminister Mette Fredriksen rejste til Israel for at møde Benjamin Netanyahu.

Den 4. marts rejste Danmarks statsminister Mette Fredriksen sammen med Østerigs forbundskansler Sebastian Kurz til Israel for at møde premierminister Benjamin Netanyahu. De to europæiske statsledere ønskede se og lære af Israels succesrige vaccinations program. Derudover blev de tre lande enige om et tættere vaccine-samarbejde.

– Planen er at samarbejdet mellem Danmark, Østrig og Israel skal sikre borgerne hurtigere tilgang til flere vacciner end der er på nuværende tidspunktet, sagde statsminister Mette Frederiksen under pressemødet i Jerusalem.

Fredriksen mener at samarbejdet som nu er iværksat mellem de tre lande vil føre til at Danmark kan åbne samfundet hurtigere op igen end planlagt. De tre lande er også enige om at samarbejde om lokal vaccineproduktion.

I Norge mener flere politiske partier at Norge burde gøre som Danmark og søge et tættere vaccinearbejde med Israel, blandt andet partiet Frp. Det samme mener Senterpartiet også , som nu lægger pres på den norske regering. I Sola har ordfører Tom Henning Slethei taget direkte kontakt med Israels ambassade.

Norges statsminister Erna Solberg har forklaret hvorfor hun er rejst til Israel.

Her kan du se MIFFs direkte sending om det danske besøg i Israel:
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp