Danmark indgår vaccinesamarbejde med Israel

Danmarks statsminister Mette Fredriksen rejste til Israel for at møde Benjamin Netanyahu.
Danmarks statsminister Mette Fredriksen i møde med Israels premierminister Benjamin Netanyahu og Østrigs forbundskansler Sebastian Kurz. De tre statslederne blev enige om et tættere vaccinesamarbejde fremover. (Foto: Twitter)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Den 4. marts rejste Danmarks statsminister Mette Fredriksen sammen med Østerigs forbundskansler Sebastian Kurz til Israel for at møde premierminister Benjamin Netanyahu. De to europæiske statsledere ønskede se og lære af Israels succesrige vaccinations program. Derudover blev de tre lande enige om et tættere vaccine-samarbejde.

– Planen er at samarbejdet mellem Danmark, Østrig og Israel skal sikre borgerne hurtigere tilgang til flere vacciner end der er på nuværende tidspunktet, sagde statsminister Mette Frederiksen under pressemødet i Jerusalem.

Fredriksen mener at samarbejdet som nu er iværksat mellem de tre lande vil føre til at Danmark kan åbne samfundet hurtigere op igen end planlagt. De tre lande er også enige om at samarbejde om lokal vaccineproduktion.

I Norge mener flere politiske partier at Norge burde gøre som Danmark og søge et tættere vaccinearbejde med Israel, blandt andet partiet Frp. Det samme mener Senterpartiet også , som nu lægger pres på den norske regering. I Sola har ordfører Tom Henning Slethei taget direkte kontakt med Israels ambassade.

Norges statsminister Erna Solberg har forklaret hvorfor hun er rejst til Israel.

Her kan du se MIFFs direkte sending om det danske besøg i Israel:
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise