Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Undersøgelse viser Israel var mest dæmoniseret land på sociale medier

NGO'erne Mellemfolkeligt Samvirke, Amnesty International Danmark og Oxfam Danmark har i samarbejde med den palæstinensiske NGO Al-Haq, lagt sag an mod den danske stat for våbeneksport til Israel. På billedet ses en anti-israelsk demonstration i London, 2017. (Foto: Alisdare Hickson, flickr.com)
Ny undersøgelse viser Israel blev udsat for mere kritik end lande som Iran, Nordkorea og Rusland. På Twitter fik Israel ti gange flere omtaler om menneskerettighedskrænkelser end noget andet land.

Tilbage i november 2022 sendte MIFF sammen med en international koalition af 180 organisationer et brev til Twitters ledelse, med krav om indførelse af tiltag mod antisemitiske ytringer på Twitter.

Nu viser en ny undersøgelse foretaget af the Ruderman Family Foundation og the Network Contagion Research Institute, at Israel toppede som det land, der blev udsat for mest dæmonisering på sociale platforme, skriver i24NEWS.

Israels parlament debatterede undersøgelsens resultater på et møde om forholdet mellem Israel og amerikanske jøder.

Over 100 million tweets tweeted fra januar 2020 til juni 2022 blev analyseret i undersøgelsen, skriver The Jewish Chronicle (JC)

Undersøgelsen viste at problemet med dobbeltstandard mod Israel er størst på Twitter.

Ifølge undersøgelsen, blev Israel udsat for mere kritik end autoritære regimer som Iran, Nordkorea og Rusland. Israel fik ti gange flere omtaler på Twitter om menneskerettighedskrænkelser end noget andet land.

Undersøgelsen konkluderede, at at Israel udsættes for dobbeltstandard og er disproportionalt målrettet.

Når det gælder menneskerettighedskrænkelser, blev Israel nævnt på Twitter 12 gange mere end Kina, 38 gange mere end Rusland, 55 gange mere end Iran og 111 gange mere end Nordkorea.

Derudover fandt forskerne frem til, at dæmoniseringen af Israel steg markant under Gaza-krigen i 2021, hvor den iransk-støttet terrorgruppe Hamas angreb israelske byer mere over 4.300 raketter i løbet af 11 dage. Dæmoniseringen kom også fra Amnesty, der primo 2022 beskyldte Israel for at være en apartheidstat. Selvom Amnesty-rapporten ikke havde hold i virkeligheden, var den med til at danne grundlag for at folketingsmedlemmerne Christian Juhl og Eva Flyvholm (Enhedslisten), Uffe Elbæk og Sikandar Siddique (Frie Grønne) og Torsten Gejl (Alternativet), den 3. marts 2022 kom med forslag til folketingsbeslutning om at betegne Israels styre og fremfærd over for palæstinenserne som apartheid.

Undersøgelsen viser desuden at stigningen i antisemitiske kommentarer på Twitter faldt sammen med angreb mod jøder i den virkelige verden. Antisemitisme og Israel-dæmonisering nåede nye højder på Twitter under Corona-krisen med konspirationsteorier og i forbindelse med Donald Trump tilhængere angreb Capitol i Washington i 2021.

I Danmark hoppede flere medier og politikere med på de palæstinensiske myndigheders (PA) anklager om medicinsk-apartheid mod Israel under Corona-krisen. Selvom anklagerne ikke havde hold i virkeligheden, var de et effektivt propaganda-redskab, der spredte had og antisemitisme.

I Danmark viste Rigspolitiets seneste rapport at antisemitismen her i landet er stigende.

Den nye undersøgelse konkludere at antizionisme bruges som undskyldning for retfærdiggørelse af antisemitiske angreb mod jøder. Israels minister for diasporaanliggender Amichai Chikli, fortalte i24NEWS at det mest anvendte antisemitiske angreb var forsøg på “at nægte det jødiske folks ret til at have deres egen suveræne stat.”

I juni meddelte EU at de i en ny lov, vil pålægge sociale platforme og hjemmesider bøder, hvis de ikke fjerner antisemitisk indhold fra deres platforme. Loven stiller også krav om større gennemsigtighed fra virksomheder med aktiviteter i Europa.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem