Sammen med Corona spredes også falske konspirationsteorier mod jøder

Samtidigt med Corona spreder sig til hele verden spredes der også falske konspirationsteorier om at jøder står bag virussen.
Her bliver en kinesisk arbejder som frygtes at være smittet med coronavirus transporteret til Barzilai hospital. (Foto: Skærmdump)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Lige nu er Corona på alles læber. Kina har tvunget flere millioner indbyggere i hjemmekarantæne. Israel har taget drastiske midler i brug for at holde smittespredningen nede ved eksempelvis at lukke grænsen for alle turister og tvunget alle israelere som har været i udlandet i hjemmekarantæne. I Israel er hele turistbranchen nu i knæ og der er stigende frygt for de økonomiske konsekvenser for landets økonomi. USA har erklæret landet i undtagelsestilstand. Danmark har lukket skoler og børnehaver, forbudt forsamlinger på mere end 100 personer, bedt folk om at blive hjemme og lukket grænserne.

Der er endnu ingen vaccine eller behandling mod den frygtede virus som har spredt sig over hele kloden, skriver Times of Israel.

Nu er en velkendt falsk konspirationsteori også ved at sprede sig: Jøderne står bag Corona.

Ifølge Alex Friedfeld som er forsker ved Anti-Defamation League’s (ADL) Center on Extremism, begyndte ekstremister allerede i januar at sprede den falske konspirationsteori om at Corona er blevet skabt af en jødisk klikke. (Læs flere af MIFFs artikler om ADLs undersøgelser af antisemitisme i verden og i Danmark her).

-Den mest populære falske konspirationsteori er at jøder bruger Corona til at tjene penge. De påstår jøder fremstillede Corona og vil drage fordel af markederne ved sammenbrud gennem insiderhandel, siger Friedfeld.

Ifølge Friedfeld er den falske konspirationsteori ikke kun blevet spredt via ekstremistiske platforme via eksempelvis Telegram og Gab, den er også blevet spredt via eksempelvis Facebook, Instagram og Twitter.

-Det som jeg finder interessant er at samme falske konspirationsteorier – især antisemitiske også popper op på sociale medier, siger Friedfeld.

I nogle tilfælde er de falske konspirationsteorier sågar blevet spredt via stats støttede tv-netværk – eksempelvis i Tyrkiet.

En gæst på tyrkisk tv sagde at “jøder, zionister har organiseret og konstrueret den nye Coronavirus som et biologisk våben ligesom fugleinfluenza” for at “designe verden, beslaglægge lande og kastrere verdens befolkning.”

Ud over at sprede den falske konspirationsteori om at Corona er en jødisk opfindelse, har nogle hvide nationalister også udnyttet virusudbruddet til at fremme deres agenda.

-Deres falske konspirationsteori ud på at Corona vil ødelægge samfundet som vi kender det og at de vil kunne opbygge deres hvide etno-stat på asken af den verden vi kender i dag, siger Friedfeld.

En anden falsk konspirationsteori som spredes er at Corona er en sammensværgelse mellem jøder og zionister og den såkaldte Deep State for at vælte præsident Donald Trump.

-Det er de gamle og velkendte konspirationsteorier og stereotyper mod jøder som støves af og tilpasses Corona-krisen, siger Friedfeld

Det er ikke første gang jøder er blevet syndebukke for en global pandemi. Et af de værste eksempler er pesten i Europa 1300 tallet, hvor jøderne blandt andet blev beskyldt for at have forgiftet vandet i brøndene. Det førte til voldsomme jødeforfølgelser i 1348-1351.

Spurgt ind til hvordan de forklare at jøderne skulle stå bag Corona, forklarer Friedfeld at de ikke forklarer det ”Jeg tror ikke, folk tænker det igennem så langt,” siger han.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelAntal Corona smittede i Israel fortsætter med at stige
Næste artikelGantz får første forsøg på at danne regering
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise