Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Sammen med Corona spredes også falske konspirationsteorier mod jøder

Her bliver en kinesisk arbejder som frygtes at være smittet med coronavirus transporteret til Barzilai hospital. (Foto: Skærmdump)
Samtidigt med Corona spreder sig til hele verden spredes der også falske konspirationsteorier om at jøder står bag virussen.

Lige nu er Corona på alles læber. Kina har tvunget flere millioner indbyggere i hjemmekarantæne. Israel har taget drastiske midler i brug for at holde smittespredningen nede ved eksempelvis at lukke grænsen for alle turister og tvunget alle israelere som har været i udlandet i hjemmekarantæne. I Israel er hele turistbranchen nu i knæ og der er stigende frygt for de økonomiske konsekvenser for landets økonomi. USA har erklæret landet i undtagelsestilstand. Danmark har lukket skoler og børnehaver, forbudt forsamlinger på mere end 100 personer, bedt folk om at blive hjemme og lukket grænserne.

Der er endnu ingen vaccine eller behandling mod den frygtede virus som har spredt sig over hele kloden, skriver Times of Israel.

Nu er en velkendt falsk konspirationsteori også ved at sprede sig: Jøderne står bag Corona.

Ifølge Alex Friedfeld som er forsker ved Anti-Defamation League’s (ADL) Center on Extremism, begyndte ekstremister allerede i januar at sprede den falske konspirationsteori om at Corona er blevet skabt af en jødisk klikke. (Læs flere af MIFFs artikler om ADLs undersøgelser af antisemitisme i verden og i Danmark her).

-Den mest populære falske konspirationsteori er at jøder bruger Corona til at tjene penge. De påstår jøder fremstillede Corona og vil drage fordel af markederne ved sammenbrud gennem insiderhandel, siger Friedfeld.

Ifølge Friedfeld er den falske konspirationsteori ikke kun blevet spredt via ekstremistiske platforme via eksempelvis Telegram og Gab, den er også blevet spredt via eksempelvis Facebook, Instagram og Twitter.

-Det som jeg finder interessant er at samme falske konspirationsteorier – især antisemitiske også popper op på sociale medier, siger Friedfeld.

I nogle tilfælde er de falske konspirationsteorier sågar blevet spredt via stats støttede tv-netværk – eksempelvis i Tyrkiet.

En gæst på tyrkisk tv sagde at “jøder, zionister har organiseret og konstrueret den nye Coronavirus som et biologisk våben ligesom fugleinfluenza” for at “designe verden, beslaglægge lande og kastrere verdens befolkning.”

https://twitter.com/abdbozkurt/status/1237609536652886019?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1237609536652886019&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.timesofisrael.com%2Fconspiracy-theory-that-jews-created-virus-spreads-on-social-media-adl-says%2F

Ud over at sprede den falske konspirationsteori om at Corona er en jødisk opfindelse, har nogle hvide nationalister også udnyttet virusudbruddet til at fremme deres agenda.

-Deres falske konspirationsteori ud på at Corona vil ødelægge samfundet som vi kender det og at de vil kunne opbygge deres hvide etno-stat på asken af den verden vi kender i dag, siger Friedfeld.

En anden falsk konspirationsteori som spredes er at Corona er en sammensværgelse mellem jøder og zionister og den såkaldte Deep State for at vælte præsident Donald Trump.

-Det er de gamle og velkendte konspirationsteorier og stereotyper mod jøder som støves af og tilpasses Corona-krisen, siger Friedfeld

Det er ikke første gang jøder er blevet syndebukke for en global pandemi. Et af de værste eksempler er pesten i Europa 1300 tallet, hvor jøderne blandt andet blev beskyldt for at have forgiftet vandet i brøndene. Det førte til voldsomme jødeforfølgelser i 1348-1351.

Spurgt ind til hvordan de forklare at jøderne skulle stå bag Corona, forklarer Friedfeld at de ikke forklarer det ”Jeg tror ikke, folk tænker det igennem så langt,” siger han.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem