Nordkorea var blandt de lande som lagde stemmer til anti-israelsk resolution ved WHO 2022 forsamling. (Foto: Ryan Chan North Korea strategic forces test-launched Hwasongpho-17 intercontinental ballistic missile on Mar. 24 under the direct guidance of its leader Kim Jong Un. Flickr)

Nordkorea blandt lande der stemte for Syriens anti-israelske resolution ved WHO-forsamling

UN Watch: - Regimerne som angriber verdens eneste jødiske stat undertrykker deres eget folk og minoriteter, derfor forsøger de at dæmonisere det eneste demokrati i Mellemøsten.

Verdenssundhedsorganisation WHO afvigdede fra sit fokus på sundhedssituationen i verden for at fordømme Israel sammen med Nordkorea under FNs årlige World Health Organization forsamling. Her blev Israel fordømt i taler afholdt i FN forsamlingen af flere lande, blandt andet Iran, Syrien, Venezuela, Tyrkiet, Libanon og Cuba. De pågældende lande, der til forskel for Israel langt fra kan kaldes for demokratier beskyldte Israel for at krænke palæstinensernes og det drusiske mindretals rettigheder i Golanhøjderne.

Med 77 lande der stemte for at fordømme Israel, 14 lande der stemte imod og 36 lande der afstod fra at stemme, blev resolutionen forelagt af Syrien – resolutionen blev vedtaget med konsensus sidste år til WHO’s direktion – og palæstinenserne, der krævede at WHO holder samme debat ved næste års forsamling og udarbejder endnu en rapport om “Sundhedsforholdene i det besatte palæstinensiske område, inkl. Østjerusalem og i det besatte syriske Golan.”

Resolutionen blev medsponsoreret af lande som Cuba, Irak, Libyen, Pakistan, Qatar, Saudi-Arabien, Tyrkiet, Venezuela og Yemen.

Hillel Neuer, administrerende direktør for Genève-baseret UN Watch – en uafhængig ikke-statslig organisation, der overvåger FN, fordømte den “kyniske politisering af verdens førende sundhedsagentur på bekostning af fokus på Corona-pandemien og andre globale sundhedsprioriteringer.”

WHO fordømmer Israel mens forhold i Rusland, Syrien, Afghanistan og Etiopien ignoreres

“Ud af 28 punkter på nuværende verdenssundhedsforsamlings dagsorden, var der kun ét punkt med fokus på et specifikt land – Israel.” udtaler Neuer

“Der er ikke blevet vedtaget et punt på dagsdordnen eller en resolution mod noget andet land, konflikt, borgerkrig eller politisk dødvande. Intet om Syrien, hvor hospitaler og anden medicinsk infrastruktur bevidst bombes af syriske og russiske styrker; intet om Afghanistan, hvor Talebans magtovertagelse har ført til et sammenbrud i de grundlæggende sundhedssystemer; og intet om Etiopien, hvor mere end 5 millioner mennesker i Tigray har hårdt brug for humanitær støtte, inkl. sundhedspleje, på grund af konflikten der,” sagde Neuer.

For første gang er der udsigt til at der kan blive vedtaget en resolution om Ukraine.

Israel udsat for falsk beskyldning om at krænke palæstinensernes og syrenes sundhedsrettigheder

Sidste år blev Syrien valgt ved konsensus til WHO’s direktion – Syrien anklager Israel for “bevidst og systematisk bombning af hospitaler, sundhedsfaciliteter og personale.” Syrien udtalte at dagsordenspunktet rettet mod Israel vil forblive på dagsordenen “så længe besættelsen består, virussen er udryddet og symptomerne forsvinder.”

Nordkoreas delegerede udtalte: “Vi påskønner WHO-direktøren for hans rapport og indsats for at lindre det palæstinensiske folks lidelser. Brutaliteten af ​​israelske grusomheder mod palæstinensere og andre arabere i besatte områder er blevet institutionaliseret og utilsløret.”

Irans delegerede udstalte: “Da den moralske kraft bag den zionistiske bevægelse er en følelse af exceptionalisme, racisme og overlegenhed, kan den kun udvides ved at provokere og fremme krige og konflikter. Det israelske regime er derfor en destabiliserende kraft af natur i henhold til dets tilblivelse, og den kraft, der opretholder det, er et uudsletteligt, ikke tilfældigt træk ved zionismen.”

Neuer fordømte de absurde bemærkninger rettet mod Israel. “Dagens angreb på Israel i WHO fra nogle af verdens mest undertrykkende regimer fremmede løgnen om, at Israel skader palæstinensernes sundhedsrettigheder,” sagde Neuer. “Det modsatte er sandt.

De regimer, der i dag angreb den jødiske stat, tænkte: Jo mere undertrykkende de er over for deres eget folk og deres minoriteter, jo mere tyr de til at forsøge at dæmonisere det eneste demokrati i Mellemøsten.” Klik her for at se flere citater og videoer fra dagens debat.

Se Eyal Drors foredrag hos MIFF om hvordan Israel har reddet flere tusind syrere som flygtede fra borgerkrigen i Syrien:

Resolutionen har skabt fornyet anti-israelsk debat

Den anti-israelske resolution har givet WHO’s generaldirektør mandat til at udarbejde endnu en anti-israelsk rapport næste år, som skal forelægges ved den 76. Verdenssundhedsforsamling i 2022, og dermed sikre endnu en dag viet til grusomme anklager mod Israel fra Iran, Syrien, Venezuela og andre diktaturer.

Ligesom sidste års tekst antydede resolutionen fejlagtigt israelsk skyld ved at opfordre til “ikke-diskriminerende, overkommelig og retfærdig adgang til Corona-vacciner” for palæstinensere i de omstridte områder og syrere i Golanhøjderne.

Læs hvordan danske medier og politikere hoppede med på de palæstinensiske myndigheders anti-israelske propaganda om medicinsk-apartheid.

Formuleringer i teksten fra 2021 med reference til Gaza-krigen i 2021 resolutionen lægger op til en vurdering af “omfanget og arten af ​​psykiatrisk sygdom og andre former for psykiske helbredsproblemer, som følge af langvarig luft- og andre former for bombning blandt befolkningen.”

Ved at vedtage resolutionen vedtog forsamlingen også en WHO-rapport, som hævder at dødsfald og sårede i Gaza var “resultatet af besættelsesrelateret vold i 2021”, til trodsfor at Israel havde trukket sig helt ud af Gaza i 2005 og den iransk-støttet terrorgruppe Hamas har kontrolleret enklaven siden 2007. Rapporten hævder også at de fleste dødsfald og kvæstelser opstod “under den militære eskalering” i maj 2021. Terrorgrupperne Hamas og Islamisk Jihad (PIJ) der begge er Irans håndlangere og ligesom Iran har som erklæret mål at udslette Israel, blev ikke nævnt i rapporten.

Fakta om Gaza-krigen 2021: Efter længere relativ rolig periode, skete der en kraftig optrapning i konflikten mellem Israel og palæstinenserne foråret 2021. I forkant af Ramadan-måneden intensiverede de palæstinensiske myndigheder (PA) opildningen til terror og vold via deres officielle medier. I april/primo maj steg antallet af terrorangreb og vold i Judæa og Samaria samt Øst-Jerusalem. Den 10. maj kastede den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som kontrollerer Gaza, sig ind i konflikten med raketangreb mod  Jerusalem – læs mere HER. Under Gaza-krigen angreb Hamas israelske byer med over 4.300 raketter som kostede mindst 13 personer livet, utallige sårede og psykiske lidelser som følge af krigen og uoverskuelige materielle skader.

WHO-rapporten anerkender heller ikke legitime israelske sikkerhedsproblemer, når den opfordrer Israel til at “ophøre med den vilkårlige forsinkelse” af tilladelser til palæstinensiske patienter og flytning af ambulancer og sundhedspersonale ved kontrolposter.

WHO-rapporten giver “fysiske forhindringer ved Israels adskillelsesbarriere, bosættelsesinfrastruktur og det omfattende antal faste og “flyvende” kontrolposter skylden for at skabe barrierer for sundhedsydelser og fastslår, at Gaza er “under lukning og blokade med alvorlige ind- og udgangsbegrænsninger,” Rapporten ignorerer årtier med palæstinensisk terror som truer Israels indbyggere og derfor har gjort det nødvendigt for Israel at opsætte sikkerhedsbarrierer. Israel og Egypten har indføret våbenblokade mod Gaza for at forhindre Hamas og andre terrorgrupper i enklaven at få våben ind som efterfølgende bruges til at begå terror mod israelske børn, kvinder og mænd.

Fakta om Israel:
Staten Israel udsættes for konstant kritik og fordømmelse. I Danmark som i andre lande arbejder stærke kræfter på at boykotte Israel. I FN er flere organer sygligt optaget af Israel, og tallene viser at vi ikke kan tage FN-fordømmelser af den jødiske stat alvorligt. Har israelerne gode svar på anklagerne der rettes mod dem? På temasiden Hvad er forkert ved Israel? MIFF har samlet 23 anklager rettet mod Israel i FN’s menneskerettighedsråd – og besvarer dem alle. Se også temasiden Hvorfor Israel IKKE er en apartheid-stat.

Israel er i årevis blevet anklaget for at bosættelserne i Judæa og Samaria (Vestbredden) både er ulovlige, brud på folkeretten og hindring for fred mellem Israel og palæstinenserne. Men i henhold til folkeretten er israelske bosættelser IKKE ulovlige – læs definition af uti possdetis juris HER princippet anvendes i folkeretten – læs juridisk forklaring HERDerudover viser fakta på jorden at israelske bosættelser ikke er største hindring for fred. Israelske bolig- og landsbrugsområder i Judæa og Samaria dækker blot 2,7% af arealet. Læs mere på temasiden Alt hvad du brug for at vide om israelske bosættelser.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp