Search
Her ses palæstinensiske demonstranter i Hebron efter den ledende kritiker af de palæstinensiske myndigheder, Nizar Banat blev banket ihjel af palæstinensiske sikkerhedsstyrker, 2. juli 2021. (Foto: Flash90)

Familien til dræbt PA-kritiker vil indbringe sagen for ICC

Nizar Banats bror: - Vi har konkluderet at PA, politiet og sikkerhedsofficererne har mere autoritet end domstolen - at de er over domstolen. Derfor har vi besluttet at gå videre med sagen på den internationale arena.

De palæstinensiske myndigheder (PA) har igennem længere tid slået hårdt og brutalt ned på PA-modstandere og kritiske stemmer.

Tilbage i juni 2021 skrev MIFF om at den en kendte palæstinensiske aktivist Nizar Banat døde da han blev anholdt af de palæstinensiske myndigheders sikkerhedsstyrker (PA).

Palæstinensiske demonstranter krævede at PA’s præsident Mahmoud Abbas gik af, men EU gav ham 3 milliarder kroner.

Abbas er yderst upopulær i sin befolkning og meningsmålinger har gang på gang vist at et stort flertal vil have at han går af:

Rapport slog fast at PA i Judæa og Samaria og den iransk-støttet terrorgruppe Hamas i Gaza udsætter palæstinenserne for systematisk tortur.

Banat var en ledende kritiker af PA og præsident Abbas. Banat blev banket ihjel af PA’s ikkerhedsstyrker som er blevet trænet på de britiske skatteyderes regning, skriver i24NEWS.

Banats familie har fortalt nyhedsbureauet AFP, at de i dag vil indgive en sag for Den Internationale Straffedomstol (ICC), hvor de anklager toppalæstinensiske embedsmænd for hans død i varetægt

Banat var en førende PA og Abbas kritiker. I juni 2021 døde han efter han blev slæbt fra sit hjem i Judæa og Samaria (Vestbredden) af PA’s sikkerhedsstyrker. En obduktion viste, at han var blevet slået i hovedet, brystet, halsen, benene og hænderne – der gik mindre end en time fra han blev anhodlt til han var død.

– Vi kræver retfærdighed for en mand som ikke gjorde andet end at fortælle sandheden til magtenhaverne, udtaler familiens advokat Hakan Camuz.

Enhver person eller gruppe kan indbringe en klage til ICC i Haag og bede om at starte en efterforskning. ICC er dog ikke forpligtet til at starte alle indbragte sager.

Banats familie anklager syv palæstinensiske embedsmænd for at være ansvarlige for Banats død. Beslutningen om at indbringe sagen for ICC kommer, efter 14 medlemmer af de palæstinensiske sikkerhedsstyrker blev løsladt mod kaution mens de afventer en militær retssag for Banats død.

Banats bror, Ghassan Banat udtaler at han efter deres løsladelse nåede frem til den konklusion at: “der ikke er retshåndhævelse.”

Og tilføjer:

– Vi har konkluderet at PA, politiet og sikkerhedsofficererne har mere autoritet end domstolen – at de er over domstolen. Derfor har vi besluttet at gå videre med sagen på den internationale arena.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp