Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Takket være jeres støtte er MIFF tæt på at have 16.000 medlemmer

Her ses MIFF's vækst siden 1978.
I Danmark har MIFF nu passeret 1.200 medlemmer.

I Norge har MIFF passeret 14.000 medlemmer.
I Danmark (inkl. Færøerne) har MIFF passeret 1.200 medlemmer
I Sverige er MIFF tæt på at have 500 medlemmer
På Island er MIFF tæt på at have 100 medlemmer
Takket være jeres støtte er MIFF tæt på at have 16.000 medlemmer!

MIFF byder alle Israel-venner på tværs af religion, etnicitet, køn og politisk holdning velkommen!

Her er ti grunde til at du også bør blive MIFF-medlem

1. MIFF har et godt og vigtigt formål, siden MIFF så dagens lys i 1978, har vi arbejdet ud fra følgende formål: «Gennem saglig og alsidig information om Israel, det jødiske folk og Mellemøsten ønsker MIFF at skabe en dybere og større sympati for Israel og det jødiske folk.»

Men i stedet for forståelse og sympati, bliver Israel og det jødiske folk mødt af massive misforståelser, kundskabsløshed og had. MIFF’s vigtigste strategi er at formidle israelernes synspunkter i Mellemøst-debatten i Norge, Danmark, Sverige og Island.

Der er meget at tage fat på i norske, danske, svenske og islandske mediers Israel-dækning og konflikterne med Israels naboer. Derfor tager MIFF ofte temperaturen på den lokale mediedækning.

2. MIFF støtter det jødiske folks ret til et nationalt hjemland i Israel, den moderne stat Israel er kommet for at blive, desværre vil mange af Israels naboer og stærke kræfter i lande som Norge, Danmark, Sverige og Island ikke acceptere det.

MIFF tager afstand fra organisationer, der ikke vil anerkende staten Israel, og vi mener, at konflikten mellem Israel og deres naboer bør løses ved direkte forhandlinger mellem parterne. MIFF støtter en løsning af flygtningeproblemerne som ikke udgør en trussel mod Israels eksistens som en jødisk stat. Propagandakrigen mod Israel er et stort problem som bunder i manglende basal viden om det jødiske folk, Israel og Mellemøsten.

Efter flere hundrede år som minoritet i Europa og arabiske lande bliver jøderne stadig behandlet som udlændinge. Det siger alt om hvorfor en jødisk stat er afgørende. MIFF’s medlemmer er stolte over at kunne støtte en stat, der på mange måder har givet sin arabiske befolkning store fordele.

På MIFF’s norske hjemmeside miff.no/hvorfor kan du læse flere argumenter for hvorfor MIFF’s medlemmer støtter Israel.

3. MIFF har påtaget sig arbejdet som Israels forsvarsadvokat, hvis du følger danske medier, kan du ikke undgå at vide, at Israel udsætte for grov kritik. Eksemplerne på danske mediers Israel-dæmonisering er mange. Danske medier bruger ofte, hvad MIFF kalder for copy/paste journalistik uden at tjekke fakta og kilder. Dermed er danske medier med til at fodre de danske læsere med misinformation om Israel. En anden tendens i danske medier er, at de simpelthen ikke bringer nyheder fra Israel – især terrorangreb og raketangreb mod israelske byer, nævnes ofte ikke og dermed skabes et falsk billede af Israel. Også danske politikere spreder misinformation, dæmonisering og fake news. Et af de groveste eksempler så vi under Corona-krisen,hvor flere danske politikere- og medier spredte fake news om at Israel udsatte palæstinenserne for medcinsk apartheid. Det illustrerer mere end noget andet, at der er hårdt brug for en stemme som vil bringe Israels bedste argumenter. Der er også hårdt brug for at vi rustes til at kunne tage stilling til, om kritikken er retfærdig eller ej. I retssager har alle tiltalte ret til en forsvarer – Israel bør have samme ret, derfor har MIFF taget arbejdet på sig, men vi er 100% afhængige af vores medlemmer for at kunne gøre det – uden jer kan vi ikke tale Israels sag.

På miff.no kan du bestille MIFF’s 2020 bog (på norsk), Det falske bildet av Israel – MIFFs faktasjekk på medier og skolebøker.

4. MIFF samler alle Israel-venner i Norge, Danmark, Sverige og Island, uanset hvem du er, hvor du kommer fra, hvad du tror på og hvem du stemmer på, er du velkommen i MIFF. Er du Israel-ven, hører du hjemme i MIFF. Læs om MIFF her. Meld dig ind i MIFF her.

Følg MIFF via miff.dk, Twitter (X), Instagram, Facebook-gruppen Danske Israel-venner og MIFF’s nye Facebook-side, hvor vi meget gerne vil have flere følgere, efter Facebook uden grund, lukkede vores daværende side med 3.000 følgere.

5. MIFF giver Israel-venner kundskab, MIFF’s norske hjemmeside miff.no er Europas største online ressource med kundskab om Israel. På vores norske temaside med kategorier fra A til Å finder du meget nyttig information, som du næppe vil kunne finde i danske/norske medier.

På MIFF’s danske hjemmeside miff.dk, finder du flere tusind artikler- og temasider.

6. MIFF spreder sin information bredt, MIFF bruger ikke kun ressorcer på at nå ud til Israel-venner. Vi bruger også mange ressourcer på at nå ud til dem, der ikke støtter Israel. MIFF bruger flere platforme, inkl. hjemmesider, sociale medier og YouTube, til at nå ud til så mange som muligt i Norge, Danmark (inkl. Færøerne), Sverige og Island. Derudover lægger MIFF også kræfter i at nå ud til folk via fysisk post. Blot for at nævne èt eksempel, i 2010-2020 har MIFF omdelt et specialmagasin med Israels bedste argumenter til samtlige norske husstande. MIFF bruger også mange ressourcer på online markedsføring via Facebook og Google samt annoncekampagner i aviser.

7. MIFF har fokus på økonomisk effektivitet, MIFF sparer på alle udgifter og har kun tre fuldtidsansatte i Norge og én ansat i Danmark. Ved at arbejde on the go og en bestyrelse som arbejder frivilligt, undgår MIFF at bruge penge på dyre kontorlokaler og administration. Vi er 100% afhængige af jer i vores arbejde for Israel og jeres kontingenter og gaver udgør omkring 90% af vores indtægter, der går ubeskåret til MIFF’s arbejde.

8. MIFF deltager aktivt i debatten, MIFF har kontakt til politikere og journalister, og stiller gerne op til foredrag, debat eller interview. På miff.no kan du også læse temasiden med kritik og analyse af norsk mediedækning.

I Norge hvor MIFF er meget større end Danmark, Sverige og Island til sammen, er flere af MIFF’s norske bogudgivelser blevet givet som gave til ledende politikere, redaktører og journalister.

9. I Norge arbejder MIFF for at øge salget af israelske varer, i 2002-2017 stod MIFF bag Norges største online Israel-butik. På torget.miff.no blev der solgt flere hundrede tusind israelske produkter. På siden kunne du også finde Norges største bog- og film samling om Mellemøsten. Netbutikken er siden blevet lukket, men vi fortsætter med at fremme handel mellem Norge og Israel ved at bekæmpe boykotplaner. I Danmark har MIFF også bekæmpet politiske planer om at boykotte verdens eneste jødiske stat.

10. MIFF lægger mange kræfter i ungdomsarbejde, hvert år organiserer MIFF en ungdomskonference og ungdomstur til Israel. På den måde er MIFF med til at uddanne fremtidens Israel-venner og Israel-ambassadører som vil kunne bringe Israels bedste argumenter med ind i debatten i ungdomspartier, på sociale medier, blandt deres venner og andre steder. Læs mere om hvorfor du bør blive MIFF-medlem her (på norsk).

Intet af alt det nævnt ovenfor ville være muligt uden din støtte – tusind tak! Bliv medlem her.


Israel er under angreb fra Iran – vis din støtte nu!

  1. Bliv medlem her
  2. Giv en gave til MIFF’s informationsarbejde for Israel her eller via MobilePay 49739
  3. Bestill MIFF’s bøger (på norsk) – bøgerne er en rigtig god gave til både Israel-venner og dem, der er kritiske over for Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem