Mahmoud Al-Habbas. (Skærmdump fra PA TV, via PMW)

Rådgiver for Abbas: – Grædemuren tilhører islam

- Det er en pligt at gøre modstand, siger øverste sharia-dommer i de palæstinensiske myndigheder.

I 1974 vedtog PLO «fase-planen». Der satte de palæstinensiske ledere sig som mål at sikre et selvstyrende område, og bruge det som udgangspunkt for mere væbnet kamp mod Israel. Drømmen var at få sat gang i en storkrig i Mellemøsten, hvor de arabiske lande stå sammen om at ødelægge Israel helt.

Meget tyder på, at PLO ikke fraviger fra sin faseplan. I tale på officielt palæstinensisk tv den 20. januar, sagde deres øverste Sharia-dommer Mahmoud Al-Habbas, at palæstinenserne måske kan gå med til midlertidige løsninger, hvor de ikke får opfyldt alle deres krav, men at de i sidste ende vil have alt.

– Vi kan ikke opdele vores rettigheder. Giv mig 60% eller 70% af mine rettigheder, og sig til mig: ‘Det er det, tag det.’ måske midlertidigt, ja. Men strategisk, nej! (…) Vores rettigheder kan ikke forhandles væk. De vil forhandle om Jerusalem og Al-Aqsa moskéen – da er det, ved Allah, bedre at være død i jorden end at være på overfladen. (…) Der vil ikke være forhandlinger om en eneste millimeter af den velsignede al-Aqsa moské, inkl. Al-Buraq muren (Gærdemuren), som er en eksklusiv islamsk waqf (religiøst overgivet til islam) efter Allahs erklæring. (…) Det er vores ret, og alle som kæmper mod os om vores rettigheder er en undertrykker, og det er en pligt at gøre modstand [det vil sige at kæmpe imod] undertrykkeren, siger Al-Habbash, ifølge oversættelsen fra Palestinian Media Watch (PMW).

Al-Habbash er PA-præsident Mahmoud Abbas’ rådgiver i religiøse anliggender.

Se her hvor mange milliarder Danmark giver de palæstinensiske myndigheder (PA) i 2021-2025.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp