Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Tænk hvis en præsidentrådgiver omtalte sorte som «aber og grise»

Mahmoud al-Habbash er seniorrådgiver i de palæstinensiske myndigheder (PA).
Hvad tror du der sker når «sort» erstattes med «jøde»?

Kunne du forestille dig en rådgiver for en amerikansk eller europæisk præsident stå foran en folkemængde og komme med dybt racistiske påstande om, at «sorte mennesker er menneskelignende væsener.. aber og grise.» Hele den vestlige verden med rette reagere kraftigt, skriver Maurice Hirsch i den israelske organisation Palestinian Media Watch (PMW).

«Racisme af den art ville blive fordømt, og den pågældende præsident ville være tvunget til offentligt at fyre sin vanærede rådgiver».

Forestil dig nu ordet «sort» blive erstattet af ordet «jøde».

For nylig omtalte Mahmoud Al-Habbash som er rådgiver for PA’s præsident Mahmoud Abbas, jøder som «menneskelignende væsener, aber og grise». En sådan omtale af jøder minder om nazisternes antisemitisme. De forsøgte også at dehumanisere jøderne. Man skulle derfor tro, at der ville lyde et internationalt ramaskrig, ikke? Om ikke andet fra PA’s donorlande som sender milliarder af skattekroner i PA’s pengekasse hvert eneste år?

Men ramaskriget lader vente på sig – også fra Danmark som fortsætter med at sende danskernes skattekroner i PA’s pengekasse

Det var under en tale i en moské i Ramallah, sendt på de palæstinensiske myndigheders officielle tv-kanal, at Al-Habbash kom med sine racistiske ytringer, da han udtrykte sin indvending mod, at jøder besøger det helligste sted i jødedommen – Tempelbjerget i Jerusalem .

Udbredt antisemitisme i det palæstinensiske samfund

Efter han omtalte jøder som «græssende flokke af menneskelignende væsener» sidestillede Al-Habbash jøder som besøger Tempelbjerget med dem «som Allah har forbandet.. og forvandlet til aber og grise».

At PA omtaler jøder som «aber og grise» er ikke noget nyt, skriver PMW.

Da palæstinenserne afviste tidligere præsident Trumps israelsk-palæstinensiske fredsinitiativ, sagde en af ​​PA’s religiøse ledere, at der under ingen omstændigheder vil ske «et salg af Palæstina til efterkommere af aber og grise».

PMW har også afsløret, hvordan palæstinensiske børn er blevet oplært i at huske og recitere et digt, hvori jøder omtales som«barbariske aber», «de mest ondskabsfulde skabninger», «urene», «beskidte» og dem som «dræbte Allahs profet».

Da en ung palæstinensisk pige reciterede digtet på officielt palæstinensisk børne-tv, råbte oplægsholderen «bravo».

Det palæstinensiske samfund har under indflydelse af PA, fået dybt rodfæstet antisemitiske synspunkter. Hvis det internationale samfund virkelig ønsker at bekæmpe antisemitisme og jødehad, er det på tide, at de fordømmer PA’s racisme, mener PMW.

«Fortsat økonomisk støtte som gives trods voldsom antisemitisme, giver PA legitimitet for deres rabiate jødehad», skriver Hirsch.

Se klippet med Al-Habbash’s grove antisemitiske udtalelser:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem