Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Abbas-rådgiver: – Chanukkah-stage på toppen af jødernes næsthelligste sted er «krigsforbrydelse»

Patriarkernes grav i Hebron er det næsthelligste sted for jøder. I forbindelse med årets Chanukkah fejring som startede 10. december og 8 dage frem, er der blevet placeret en Chanukkah stage på taget af Patriarkernes grav.

Det har fået de palæstinensiske myndigheders (PA) øverste shariadommer Mahmoud Al-Habbash til at reagere.

«[Al-Habbash] beskriver det som en ekstra «krigsforbrydelse» som okkupationsregimet udfører, og det er et direkte angreb mod vores hellige steder og moskeer», skriver PAs officielle nyhedsbureau Wafa den 18. november. Al-Habbash er også rådgiver i religiøse anliggender for PA-præsident Mahmoud Abbas.

– Okkupantstaten bruger hver mulighed, og specielt de såkaldte «jødiske helligdage», til at begå kriminalitet og planer som vanærer vores islamiske hellige steder i Hebron, skriver Al-Habbash i en pressemeddelelse, ifølge Wafa. «Han understreger at Ibrahimi-moskéen er et rent islamisk sted, som ikke-muslimer ikke har nogen ret til…»

Palæstinensiske myndigheder protesterede for nylig også over Israels planer om at installere en elevator ved Patriarkernes grav, for at gøre stedet lettere tilgængeligt for gangbesværede.

– Det er ironisk at de palæstinensiske myndigheder afviser jødisk tilknytning til Patriarkernes grav, når muslimernes grund til at regne stedet for at være helligt helt og holdent hviler på jødisk tradition, kommenterer Itamar Marcus og Nan Jacques Zilberdik i Palestinian Media Watch.


Det er ikke første gang Al-Habbash er kommet med meget kontroversielle udtalelser:

Palæstinensisk shariadommer: – Emiraterne indgik fred med profeten Muhammeds fjender – læs HER.

Palæstinensisk leder: – Vi følger kvindekonvention når den ikke strider med islamisk lov – læs HER.

Læs også; Palæstinensiske myndigheder brugte fjendtlig retorik efter Netanyahus besøg i Hebron. : – Netanyahus “forurening” af Hebron er “åben krig”

Fik vi nævnt at Danmark hvert år sender flere mio. danske skattekroner til de palæstinensiske myndigheder (PA)? Læs mere om hvordan PA misbruger dansk bistand til palæstinenserne HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem