Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

PA: – Netanyahus “forurening” af Hebron er “åben krig”

Sarah og Benjamin Netanyahu ved Patriarkernes grav i Hebron d. 4 september 2019. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
De palæstinensiske myndigheder bruger fjendtlig retorik efter Netanyahus besøg i Hebron.

Onsdag den 4. september markerede 90-årsdagen for Hebron-massakren. Præsident Reuven Rivlin og premierminister Benjamin Netanyahu besøgte begge Patriarkernes grav og det jødiske samfund i byen.

Hebron er ikke en hindring for fred. Det er en prøve af vores evne til at leve sammen, jøder og arabere, til at leve anstændige liv side om side, sagde Rivlin.

De palæstinensiske myndigheder (PA) ser lidt anderledes på det.

-Ministeriet for religiøse anliggender understregede, at besættelsens premierministers forurening af Hebron og Abraham-moskeen ikke er andet end åben krig, hvor han har erklæret sit åbne had mod den palæstinensiske tilstedeværelse i Hebron og Abraham-moskeen, som er en rent islamisk moske, skriver den officielle PA-avis Al-Hayat Al-Jadida d. 5 september. Uddraget er oversat fra arabisk til engelsk af Palestinian Media Watch.

PA’s udenrigsministerium har beskrevet Netanyahus besøg som “et provokerende kolonialistisk og racistisk besøg”. Før besøget sagde ministeriet for religiøse anliggender, at Netanyahus besøg “er en alvorlig eskalering og et slag mod muslimsk stemning, og at det vil trække regionen ind i en religiøs krig, der vil få alvorlige konsekvenser”.

Muslimerne i Hebron ser ud til at glemme, at det jødiske folks patriarker har været begravet i byen i 2600 år, før nogen muslimer kom der.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem