Palæstinensisk leder: – Vi følger kvindekonvention når den ikke strider med islamisk lov

Den nationale og religiøse arv trumfer folkeretten for palæstinenserne.
Skærmdump fra video på Mahmoud Al-Habbashs Facebook-side.Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

I går var det 8. marts – kvindernes internationale kampdag. I Norge valgte man ved flere optog for kvindernes sag at fordømme Israel. Så vidt vides blev der ikke gjort opmærksom på, hvordan kulturen og religionen i det palæstinensiske samfund påvirker kvinders situation.

For to måneder siden sagde palæstinensernes øverste sharia-dommer Mahmoud al-Habbash følgende:

“Vi har en lov som siger at ‘islamisk lov er grundlaget for lovgivningen’. Selvom vi har underskrevet kvindekonventionen er vi ikke bundet af den overhovedet – kun i det tilfælde hvor den er i overensstemmelse med islamisk lov. Vi er bundet af international lovgivning der, hvor det ikke er i modstrid med vores nationale arv, religiøse arv og vores religion. Præsidenten har sagt det, regeringen har sagt det, og vi [Det øverste sharia-råd] har sagt det.”

Udtalelsen er hentet fra et klip lagt op på al-Habbashs Facebook-side den 9. januar 2020, og oversat af Palestinian Media Watch.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise