Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Palæstinensisk leder: – Vi følger kvindekonvention når den ikke strider med islamisk lov

Skærmdump fra video på Mahmoud Al-Habbashs Facebook-side.
Den nationale og religiøse arv trumfer folkeretten for palæstinenserne.

I går var det 8. marts – kvindernes internationale kampdag. I Norge valgte man ved flere optog for kvindernes sag at fordømme Israel. Så vidt vides blev der ikke gjort opmærksom på, hvordan kulturen og religionen i det palæstinensiske samfund påvirker kvinders situation.

For to måneder siden sagde palæstinensernes øverste sharia-dommer Mahmoud al-Habbash følgende:

“Vi har en lov som siger at ‘islamisk lov er grundlaget for lovgivningen’. Selvom vi har underskrevet kvindekonventionen er vi ikke bundet af den overhovedet – kun i det tilfælde hvor den er i overensstemmelse med islamisk lov. Vi er bundet af international lovgivning der, hvor det ikke er i modstrid med vores nationale arv, religiøse arv og vores religion. Præsidenten har sagt det, regeringen har sagt det, og vi [Det øverste sharia-råd] har sagt det.”

Udtalelsen er hentet fra et klip lagt op på al-Habbashs Facebook-side den 9. januar 2020, og oversat af Palestinian Media Watch.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem