Skærmdump fra video på Mahmoud Al-Habbashs Facebook-side.

Palæstinensisk leder: – Vi følger kvindekonvention når den ikke strider med islamisk lov

Den nationale og religiøse arv trumfer folkeretten for palæstinenserne.

I går var det 8. marts – kvindernes internationale kampdag. I Norge valgte man ved flere optog for kvindernes sag at fordømme Israel. Så vidt vides blev der ikke gjort opmærksom på, hvordan kulturen og religionen i det palæstinensiske samfund påvirker kvinders situation.

For to måneder siden sagde palæstinensernes øverste sharia-dommer Mahmoud al-Habbash følgende:

“Vi har en lov som siger at ‘islamisk lov er grundlaget for lovgivningen’. Selvom vi har underskrevet kvindekonventionen er vi ikke bundet af den overhovedet – kun i det tilfælde hvor den er i overensstemmelse med islamisk lov. Vi er bundet af international lovgivning der, hvor det ikke er i modstrid med vores nationale arv, religiøse arv og vores religion. Præsidenten har sagt det, regeringen har sagt det, og vi [Det øverste sharia-råd] har sagt det.”

Udtalelsen er hentet fra et klip lagt op på al-Habbashs Facebook-side den 9. januar 2020, og oversat af Palestinian Media Watch.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp