Search
Røgskyer på himlen efter flere raketter fra Libanon blev nedskudt over det nordlige Israel, 23. november 2023. (Foto: Flash90)

Største raketangreb fra Libanon siden krigen startede

Terrororganisationen Hizbollah har affyret op mod 50 raketter mod Israel.

Den værste massakre i Israels historie – 7. oktober-massakren mod Israel har kostet mindst 1,200 livet, over 8,700 sårede, utallige savnede, mindst 240 blev kidnappet til Gaza og flere israelske byer er blevet angrebet af over 10,000 raketter. Mindst 500,000 israelere er blevet flygtninge og er truet af økonomisk ruin. Derudover kommer der flere og flere beretninger om grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder og piger under massakren.

Her til eftermiddag er op mod 50 raketter blevet affyret fra Syd-Libanon mod Nord-Israel. Det er det største raketangreb fra Libanon siden Hamas-massakren mod Israel 7. oktober.

Flere af raketterne blev nedskudt af Israelsmissilforsvar Iron Dome – der er ikke kommet meldinger om sårede. Den libanesiske terrororganisation Hizbollah har meddelt at de står bage raketangrebene.

Siden 7. oktober-massakren har situationen været meget spændt mod i syd ved Gaza og i nord langs grænsen mod Libanon. Alle israelske samfund langs Libanon-grænsen er blevet evakueret grundet de store spændinger.

De seneste seks uger er der blevet affyret over 1000 raketter, granater og panserværnmissiler mod Israel fra Syd-Libanon. I Israel har det kostet 7 personer livet og utallige sårede – også i Libanon har det kostet menneskeliv.

Se Iron Dome i aktion mod dagens raketangreb fra Libanon ind i Israel:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp