Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

21 israelere såret i angreb fra Libanon

Israelske soldater og redningspersonale hjælper de 14 civile, der blev såret af panserværnsmissilangreb fra Libanon, 12. november 2023. (Foto: Flash90)
Situationen fortsætter med at spidse til i Nord-Israel.

14 israelere blev såret – heraf en alvorligt, da terrororganisationen Hzibollah i går angreb Nord-Israel med panserværnsmissiler.

I et andet angreb blev 7 israelske soldater lettere såret i granatangreb, skriver Times of Israel.

Panserværnsmissiler ramte flere biler i Dovev, der ligger tæt på grænsen til Libanon. Nogle af de sårede er elektrikere, der var blevet tilkaldt for at reparere skader på en strømledning efter et andet angreb fra Libanon.

Israels forsvarshær (IDF) oplyser, at de har besvaret angrebet ved at bombe Hizbollah-cellen, der stod bag angrebet. De har også bombet flere Hizbollah-mål i Syd-Libanon, inkl. et våbenlager.

Ud over affyring af panserværnsmissiler og granater blev der også affyret omkring 15 raketter fra Syd-Libanon mod Nord-Israel søndag. Fire af raketterne blev nedskudt af missilforsvarssystemet Iron Dome. De øvrige raketter eksploderede i åbne områder.

Terrorgruppen Hamas udtaler, at en af deres enheder i Libanon stod bag søndagens raketangreb.

Siden 7. oktober-massakren er flere israelske byer blevet angrebet af minst 10,000 raketangreb, men der har også været anspændt ved Israels nordlige grænse mod Libanon. Flere personer er blevet dræbt og alvorligt såret af raketangreb, panserværnsmissiler, droner og granater fra Syd-Libanon. To israelske civile og fire israelske soldater er blevet dræbt tæt på Libanon-grænsen siden 7. oktober.

På den libanesiske side er over 80 personer blevet dræbt, inkl. mindst 71 Hizbollah-terrorister og otte palæstinensiske terrorister. Flere civile menes også at være blevet dræbt under kampene.

Alle israelske samfund tæt på grænsen med Libanon er blevet evakueret grundet den spændte situation.

Her ses klip efter missilangrebet mod Israel 12. nov:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem