Den iransk-støttet libanesiske terrororganisation Hizbollah fremviser sin styrke under parade. (Foto: Wikipedia)

EU-Parlamentet har vedtaget historisk resolution – kræver alle Hizbollah fløje på terrorlisten

EU-Parlamentet har vedtaget historisk resolution - nu skal den til videre behandling i EU-Kommissionen før den kan blive formelt ratificeret.

En gruppe af amerikanske senatorer og repræsentanter har forenet kræfter for at få EU til at klassificere alle Hizbollah-fløje som en terrororganisation, skriver Jewish News Syndicate (JNS).

På nuværende tidspunkt er kun Hizbollahs “militære fløj” sat på terrorlisten.

Den 12. juli vedtog EU-Parlamentet for første gang en resolution med krav om at alle Hizbollah-fløje sættes på terrorlisten.

International Legal Forum (ILF) bifalder EU-resolutionen: – Hizbollah er en morderisk jihadistisk terrororganisation skabt, finansieret og instrueret af det iranske regime. Terrororganisationen udgør ikke kun en direkte trussel mod Israel, men også mod EU.

ILF afviste også påstande om at Hizbollah kan opdeles i separate “politiske” og “militære” fløje, som de kladte for “farlig”.

ILF’s administrerende direktør Arsen Ostrovsky: – Europa-Parlamentets resolution er ikke bindende. Resolutionen skal til videre behandling i Europa-Kommissionen før den kan blive formelt ratificeret.

Ostrovsky tilføjede at EU-Parlamentets historiske beslutning er “meget vigtig” og “vejer tungt.” Ostrovsky håber at presset fra USA vil få EU-Kommissionen til at ratificere resolutionen.”

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp