Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Fandt terrortunnel under FN-skole i Gaza

Her ses en FN-drevet skole i byen Rafah i Gaza, maj 2021. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)
FN: - Terrortunnellen er til fare for børn og ansatte.

En terrortunnel er blevet opdaget under en FN-drevet skole i Gaza, skriver FN’s hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge i Mellemøsten (UNRWA) i en pressemeddelelse. Ifølge UNRWA blev der fundet et “menneskeskabt hulrum” under deres skole. Området er nu afspærret.

– En menneskeskabt tunnel under en af ​​vores skoler er et alvorligt brud på vores neutralitet og et brud på international lov. Derudover udsætter det børn og vores medarbejdere for en betydelig sikkerhedsrisiko, skriver UNRWA i pressemeddelelsen.

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007 efter de begik et blodigt kup mod Fatah, har gravet et enormt netværk af underjordiske tunneller i enklaven. Under Gaza-krigen i 2021 ødelagde Israels forsvarshær omkring 100 kilometer af terrorgruppens terrortunneller der også kaldes for «metroen» i Gaza.

Det enorme netværk af tunneler bruges som skjulested for terrorister, til opbevaring og produktion af raketter samt andre terroraktiviteter. Der er bygget flere km af terrortunneller under civile kvarterer i Gaza. Det er ikke første gang terrortunneller er blevet opdaget under eller tæt på skoler. Når Hamas bruger civile bygninger i krigsførelse mod Israel, bliver de legitime militære mål.

Tidligere på året kunne MIFF fortælle at Israel havde anholdt en terrormistænkt som også havde gravet terrortunneller for Hamas for en dagsløn på 76 kroner. Hamas bruger også børn til at grave terrortunneler – flere af børnene er døde af arbejdet. Det koster flere millioner kroner at grave èn terrortunnel.

Hamas bygger meget af sin underjordiske terrorinfrastruktur under tætbefolkede områder og bruger de civile som menneskelige skjolde. Fra tunnelerne fører skakter op til kommandocentre, våbenproduktion, våbendepoter og andre militære mål bygget i civile kvarterer – se illustrationen:

«Metrostystemet» har kostede Hamas mange millioner kroner og har taget flere år at grave. Mange af tunnelerne er gravet af børn. I 2014 skrev MIFF at 160 børn var døde da de var med til at grave terrortunneller. Som sagt vides det ikke hvor mange børn har betalt med livet for Hamas’ mål om at udslette Israel.

Desværre ser det ikke ud til at hverken hjælpeorganisationer, politikere eller FN interesserer sig for Gaza-børnenes skæbne – ingen har krævet en nærmere undersøgelse. Se også hvordan Hamas, Fatah, NGO’er og andre misbruger palæstinensiske børn som børnesoldater her.

Danmark giver mindst 105 millioner kroner årligt til UNRWA, heller ikke Danmark ser ud til at ville nå til bunds i hvordan palæstinensiske børn bliver misbrugt af Hamas.

Ud over et netværk af terrortunneller under byerne i Gaza, er der også terrortunneller under grænsen til Egypten. Tunnellerne bruges blandt andet til at smugle våben og udstyr ind til at producere raketter. Tidligere er flere terrortunneller også blevet gravet ind i israelsk territorium – Israel  har brugt over 5 milliarder kroner på en underjordisk barriere for at forhindre det. Den seneste terrortunnel blev opdaget i august 2022.

I 2014 fandt man også frem til at 20 raketter var blevet opbevaret på en FN-drevet skole, mens den var lukket under sommerferien.

Her ses en terrorist fra den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad inde i en terrortunnel i Gaza. (Illustrationsfoto: Flash90)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem