Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Terrorgruppen Hamas nægter FN-team at undersøge terrortunnel under skole i Gaza

Hamas har gravet terrortunnel under FN-skole i Gaza. (Illustrationsfoto: UNRWA)
4000 palæstinensiske børn risikerer ikke at kunne starte skoleåret.

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, har forhindret FN-team af eksperter fra at arbejde tæt på en af terrorgruppen terrortunneller som tilbage i maj måned blev fundet tæt på en af FN-agenturet UNRA’s skoler – læs HER.

Læs om Hamas HER. Læs om Iran HER.

FN-teamet er eksperter i eksplosiver og var kommet til skole for at sikre at der ikke er ueksploderede sprængladninger i området inden skolestart, skriver avisen Jerusalem Post.

Så snart terrorgruppen Hamas fik nys om at eksperterne var på skolen, sendte de politiet til stedet og fjernede eksperterne fra stedet. Det førte til at FN-eksperterne aflyste planlagte undersøgelser ved en skole i Rafa i Gaza – her er der også mistanke om at terrorgruppen har gravet terrortunnel under endnu en FN-skole.

UNRWA har nu informeret terrorgruppen at de to skoler med omkring 4000 elever, ikke vil kunne åbne skoleret, hvis ikke bombeeksperterne får adgang til at undersøge dem nærmere.

Her er Israels FN-ambassadør Gilad Erdan’s Tweet om sagen:

«4000 palæstinensiske børn kan ikke komme i skole på grund af Hamas. Det internasjonale samfund kan ikke ignorere Hamas’ grufulde menneskerettighedsbrud og den terror de påfører indbyggerne i Gaza. Hamas er en terrorgruppe som bruger uskyldige og børn som gidsler og menneskelige skjold», Tweetede Erdan.

Ultimo maj, efter 11 dages krig mellem Israel og flere terrorgrupper i Gaza – med Hamas i spidsen, opdagede UNRWA hulrum på skolens område som viste sig at føre ned til et netværk af Hamas-tunneller – læs HER.

Læs om den seneste krig mellem Hamas og Israel HER.

Hamas har gravet et over 150 kilometer langt underjordisk netværk i Gaza. Netværket kaldes også for Metroen omtalt som metroen. Det israelske forsvar ødelagde over 100 kilometer af Hamas’ tunneller under den seneste krig – læs HER.

Terrorgruppen brugte tunnellerne til produktion af- og opbevaring af raketter, til at flytte våben, soldater, kommandobaser etc. Ved at grave tunnellerne under skoler og civil infrastruktur bruger Hamas civile som menneskelige skjold.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem