Terrorgruppen Hamas nægter FN-team at undersøge terrortunnel under skole i Gaza

4000 palæstinensiske børn risikerer ikke at kunne starte skoleåret.
Hamas har gravet terrortunnel under FN-skole i Gaza. (Illustrationsfoto: UNRWA)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, har forhindret FN-team af eksperter fra at arbejde tæt på en af terrorgruppen terrortunneller som tilbage i maj måned blev fundet tæt på en af FN-agenturet UNRA’s skoler – læs HER.

Læs om Hamas HER. Læs om Iran HER.

FN-teamet er eksperter i eksplosiver og var kommet til skole for at sikre at der ikke er ueksploderede sprængladninger i området inden skolestart, skriver avisen Jerusalem Post.

Så snart terrorgruppen Hamas fik nys om at eksperterne var på skolen, sendte de politiet til stedet og fjernede eksperterne fra stedet. Det førte til at FN-eksperterne aflyste planlagte undersøgelser ved en skole i Rafa i Gaza – her er der også mistanke om at terrorgruppen har gravet terrortunnel under endnu en FN-skole.

UNRWA har nu informeret terrorgruppen at de to skoler med omkring 4000 elever, ikke vil kunne åbne skoleret, hvis ikke bombeeksperterne får adgang til at undersøge dem nærmere.

Her er Israels FN-ambassadør Gilad Erdan’s Tweet om sagen:

«4000 palæstinensiske børn kan ikke komme i skole på grund af Hamas. Det internasjonale samfund kan ikke ignorere Hamas’ grufulde menneskerettighedsbrud og den terror de påfører indbyggerne i Gaza. Hamas er en terrorgruppe som bruger uskyldige og børn som gidsler og menneskelige skjold», Tweetede Erdan.

Ultimo maj, efter 11 dages krig mellem Israel og flere terrorgrupper i Gaza – med Hamas i spidsen, opdagede UNRWA hulrum på skolens område som viste sig at føre ned til et netværk af Hamas-tunneller – læs HER.

Læs om den seneste krig mellem Hamas og Israel HER.

Hamas har gravet et over 150 kilometer langt underjordisk netværk i Gaza. Netværket kaldes også for Metroen omtalt som metroen. Det israelske forsvar ødelagde over 100 kilometer af Hamas’ tunneller under den seneste krig – læs HER.

Terrorgruppen brugte tunnellerne til produktion af- og opbevaring af raketter, til at flytte våben, soldater, kommandobaser etc. Ved at grave tunnellerne under skoler og civil infrastruktur bruger Hamas civile som menneskelige skjold.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelTerrorgrupper i Gaza truer Israel med at bruge Hizbollah-metoder
Næste artikelPalæstinenserne har fået nok af PA-korruption
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise