Det skønnes at én angrebstunnel koster ca 3 millioner US dollars at bygge. Indholdet i 350 lastbiler kunne alternativt bruges til fx 86 boliger, 7 moskeer, 6 skoler, eller 19 lægeklinikker. (Kilder - se i noterne)
Èn angrebstunnel koster ca 3 mio. dollars at bygge. I stedet kunne der bygges 86 boliger, 7 moskeer, 6 skoler, eller 19 lægeklinikker.

UNRWA har fundet angrebstunnel under en af sine skoler i Gaza

Hvordan kan angrebstunneller ligge under FN-agenturets skoler uden deres viden?

For få dage siden kunne MIFF berette at terrorgruppen Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, har erklæret Matthias Schmale, leder af FNs agentur for palæstinenserne (UNRWA) i Gaza persona non grata – uønsket – og at han ikke vil få lov til at vende tilbage Gaza.

Årsagen er at FN-lederen udtalte på israelsk TV at de israelske luftangreb under den seneste krig mod Hamas var præcise og ikke var ment til at ramme civile.

– Mit indtryk er at måden hvorpå det israelske militær gennemførte angrebene i løbet af de 11 dage var utrolig sofistikeret, sagde Schmale om de mere end tusind israelske luftangreb mod Hamas’ militære mål i Gaza.

Han udtrykte senere anger over udtalelsen, men det stoppede ikke kritikken mod ham. Hamas omtalte han blandt andet som «en talsperson for det israelske forsvar». Også Schmales næstleder, David de Bold, er erklæret uønsket. Læs mere om sagen HER

Nu har UNRWA meddelt at har fundet en underjordisk angrebstunnel brugt af palæstinensiske terrorgrupper i Gaza under en af FN-agenturets skoler i enklaven, skriver avisen Jerusalem Post.

Ultimo maj fandt UNRWA angrebstunnellen under to skoler som var blevet beskadiget under den seneste Gaza-krig i maj måned.

Hamas har i snit angrebet flere israelske byer med 2000 raketter hvert eneste år i 20 år. De gentagende raketangreb mod Israels civilbefolkning har voldsomme konsekvenser på alle fronter – ikke mindst israelske børn som vokser op med lyden af raketalarmer og frygten for at dø. Læs mere HER.


– Angrebstunnellen ligger 7,5 meter under skolens overflade, UNRWA fandt den i forbindelse med efterforskning missilangreb, udtalte UNRWA i pressemeddelelse.

Ifølge UNRWA er angrebstunnellen ikke forbundet med skolen: Der er ingen “indikation for ind- eller udgangspunkter fra angrebstunnellen til klasselokalerne, udtaler UNRWA.

FN-agenturet fordømte de palæstinensiske terrorgrupper som har bygget angrebstunnellen og det israelske forsvar som angreb Hamas’ militære mål (Hamas står blandt andet på EUs terrorliste og har haft kontrollen over Gaza siden terrorgruppen tog kontrol over enklaven efter et blodigt kup i 2007). Læs om Hamas HER.

– UNRWA fordømmer på det kraftigste eksistensen af en angrebstunnel og at palæstinensiske terrorgrupper bygger angrebstunneller under vores skoler. Det er uacceptabelt, at skoleelever og personale udsættes for den risiko, udtalte UNRWA.

UNRWA fordømte også det israelske forsvar:

– Agenturets installationer er, som alle FN-faciliteter, markeret som sådan med FN-flag på taget. UNRWA deler periodisk koordinaterne for alle sine installationer med relevante israelske myndigheder, og i konflikttider deles koordinaterne for udpegede nødhjælp dagligt, udtaler UNRWA.

Palæstinensiske terrorgrupper og det israelske forsvar krænker UNRWAs “ukrænkelighed og neutralitet”, som til enhver tid skal respekteres, udtalte UNRWA.

– UNRWA kræver, at alle parter afstår fra enhver aktivitet eller adfærd som bringer støttemodtagere og personale i fare og underminerer UNRWA-personalets evne til at yde hjælp til palæstinensiske flygtninge, udtalte UNRWA.

Læs også om UNRWAs skolepensum som trods FNs agenturets lovning, fortsat indeholder jihad og oplæring til terror og had:

Læs: Ny rapport: Danmark betaler for FN-skolemateriale som fremmer jihad og sletter Israel fra kortet. FN-skolerne på Vestbredden og Gaza-striben ser ikke ud til at lægge en dæmper på jihad-skolebøgerne fra de palæstinensiske myndigheder (PA).

Den 18. februar kunne MIFF fortælle at ny rapport viste at UNRWA fortsat oplærer børn i had. UNRWA lovede ellers at fjerne hadretorik i deres skolepensum – læs HER.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp