Matthias Schmale mistede jobbet som UNRWA-chef at have sagt noget som kunne tolkes som positivt om Israel. (Foto: UNRWA)

FN-chef sagde Israel ikke ville ramme civile – nu er han persona non grata

Hamas har givet Matthias Schmale besked om at han ikke længere er velkommen i Gaza.

Terrorgruppen Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, har erklæret at Matthias Schmale, leder af FNs agentur for palæstinenserne (UNRWA) i Gaza, er persona non grata – uønsket – og at han ikke vil få lov til at vende tilbage Gaza, skriver Jerusalem Post.

Årsagen er at FN-lederen udtalte på israelsk TV at de israelske luftangreb under den seneste krig mod Hamas var præcise og ikke var ment til at ramme civile.

– Mit indtryk er at måden hvorpå det israelske militær gennemførte angrebene i løbet af de 11 dage var utrolig sofistikeret, sagde Schmale om de mere end tusind israelske luftangreb mod Hamas’ militære mål i Gaza.

Han udtrykte senere anger over udtalelsen, men det stoppede ikke kritikken mod ham. Hamas omtalte han blandt andet som «en talsperson for det israelske forsvar». Også Schmales næstleder, David de Bold, er erklæret uønsket.

Hamas siger at FN-lederen og hans næstleder ikke længere vil få lov til at opholde sig i Gaza «på grund af deres fjendtlige holdninger og skævhed til fordel for okkupationen». Hamas kræver at FN udnævner en ny leder.

Det er farligt i Gaza at udtale sig på en måde som kan tolkes positivt i Israels favør. Det fik en palæstinensisk hjælpearbejder at føle. Han udtalte til NRK at Israels angreb «ikke var møntet på at ramme civile». Hjælpearbejderen modtog efterfølgende dødstrusler og NRK måtte trække sagen – læs mere HER.

Norske Leni Stenseth vil foreløbigt overtage ledelsen i stedet for Schmale i Gaza. Hun har efter sigende allerede haft møde med Hamas-chef Yaha Al-Sinwar efter terrorgruppen erklærede Schmale persona non grata.

Ifølge en udtalelse fra Hamas har Stenseth takket Hamas for at ville fortsætte samarbejdet. Den norske diplomat har angiveligt også udtalt at Schmales udtalelser om Israel «på ingen måde kan forsvares».

Se interviewet som kostede Schmale jobbet her:

Også inde for egne rækker, er der dem som kalder en spade for en spade når det gælder Hamas:

Søn af Hamas-grundlægger:
– Hamas hader Israel mere end de elsker deres egne børn: – Hundredvis af børn har betalt prisen. Den slags mennesker skal ikke slippe af sted med det, de har gjort. De skal ikke føle sig trygge uanset hvor de gemmer sig. Hamas hader Israel mere end de elsker deres egne børn, siger Mosab Hassan Yousef. Læs mere HER.

Se MIFFs nye klip som viser eksempler på hvordan palæstinensere skaber et falskt billede:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp