FN-chef sagde Israel ikke ville ramme civile – nu er han persona non grata

Hamas har givet Matthias Schmale besked om at han ikke længere er velkommen i Gaza.
Matthias Schmale mistede jobbet som UNRWA-chef at have sagt noget som kunne tolkes som positivt om Israel. (Foto: UNRWA)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Terrorgruppen Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, har erklæret at Matthias Schmale, leder af FNs agentur for palæstinenserne (UNRWA) i Gaza, er persona non grata – uønsket – og at han ikke vil få lov til at vende tilbage Gaza, skriver Jerusalem Post.

Årsagen er at FN-lederen udtalte på israelsk TV at de israelske luftangreb under den seneste krig mod Hamas var præcise og ikke var ment til at ramme civile.

– Mit indtryk er at måden hvorpå det israelske militær gennemførte angrebene i løbet af de 11 dage var utrolig sofistikeret, sagde Schmale om de mere end tusind israelske luftangreb mod Hamas’ militære mål i Gaza.

Han udtrykte senere anger over udtalelsen, men det stoppede ikke kritikken mod ham. Hamas omtalte han blandt andet som «en talsperson for det israelske forsvar». Også Schmales næstleder, David de Bold, er erklæret uønsket.

Hamas siger at FN-lederen og hans næstleder ikke længere vil få lov til at opholde sig i Gaza «på grund af deres fjendtlige holdninger og skævhed til fordel for okkupationen». Hamas kræver at FN udnævner en ny leder.

Det er farligt i Gaza at udtale sig på en måde som kan tolkes positivt i Israels favør. Det fik en palæstinensisk hjælpearbejder at føle. Han udtalte til NRK at Israels angreb «ikke var møntet på at ramme civile». Hjælpearbejderen modtog efterfølgende dødstrusler og NRK måtte trække sagen – læs mere HER.

Norske Leni Stenseth vil foreløbigt overtage ledelsen i stedet for Schmale i Gaza. Hun har efter sigende allerede haft møde med Hamas-chef Yaha Al-Sinwar efter terrorgruppen erklærede Schmale persona non grata.

Ifølge en udtalelse fra Hamas har Stenseth takket Hamas for at ville fortsætte samarbejdet. Den norske diplomat har angiveligt også udtalt at Schmales udtalelser om Israel «på ingen måde kan forsvares».

Se interviewet som kostede Schmale jobbet her:

Også inde for egne rækker, er der dem som kalder en spade for en spade når det gælder Hamas:

Søn af Hamas-grundlægger:
– Hamas hader Israel mere end de elsker deres egne børn: – Hundredvis af børn har betalt prisen. Den slags mennesker skal ikke slippe af sted med det, de har gjort. De skal ikke føle sig trygge uanset hvor de gemmer sig. Hamas hader Israel mere end de elsker deres egne børn, siger Mosab Hassan Yousef. Læs mere HER.

Se MIFFs nye klip som viser eksempler på hvordan palæstinensere skaber et falskt billede:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelNetanyahu færdig efter 12 år
Næste artikelMIFF har samlet nogle af de værste eksempler på rå anti-israelsk propaganda i venstrefløjen
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise