Dødstrusler mod Gaza-mand fik NRK til at fjerne sag hvor han sagde at Israel «ikke vil ramme civile»

Hvad sker hvis en palæstinenser fra Gaza siger til norske journalister at Israel ikke vil ramme civile palæstinensere?
Et højhus i Gaza falder sammen. (Skærmdump fra YouTube)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Onsdag 12. mai kl. 10.09 publicerede NRK en artikel med interview af en palæstinensisk medarbejder i hjælpeorganisation i Gaza. Palæstinenseren fortalte at israelsk bombning i Gaza natten til onsdag 12. maj havde været «det værste han havde oplevet». Det var NRKs vinkling.

Men den palæstinensiske hjælpearbejder sagde også at «han ikke tror angrebene var ment at ramme civile».

– Vi forstår at angrebet skete mod sikkerhedsmål. Det var ikke rettet mod civile ejendomme, men problemet er at Gaza er meget tæt befolket. Så all bombning vil ramme civile, sagde han.

NRK publicerede sagen med navn og billede af medarbejderen.

På morgenen torsdag 13. maj gengav MIFF fra NRK-saken, med vinklingen Palæstinenser i Gaza til NRK: «tror ikke Israels angreb var ment at ramme civile». Det var det som var det opsigtsvækkende i hans udtalelser.

Kort før kl. 15.00 torsdag 13. maj blev MIFF imidlertid kontaktet af hjælpeorganisationen:

«Hej jeg har fået besked om at artiklen på din hjemmeside sætter vores ansatte i direkte livsfare! NN [anonymiseret] bliver truet på livet. NRK har fjernet artiklen. Beder om at den fjernes fra [MIFFs] hjemmeside og Facebook.»

MIFF fjernede straks palæstinenserens navn og billede. Siden har vi også fjernet navnet på hjælpeorganisationen som han er ansat i. «Vi er megt taknemmelige for at I reagerede og så hurtigt,» skrev hjælpeorganisationen til MIFF torsdag aften.

Sådan er situationen i Gaza. Hvis du påpeger, som rigtigt er, retter Israels luftangreb sig mod militære mål, bliver du truet på livet. Det er ukendt for MIFF om truslerne mod palæstinenseren begyndte efter han udtalte sig til NRK, eller efter MIFF gengav dem.

Ifølge officielle israelske kilder slår op mod 30 procent af raketterne som Hamas-terroristerne affyrer inde i Gazas territorium. Et større antal af de dræbte civile palæstinensere i den pågående konflikt, inklusiv flere af de mindreårige som er blevet dræbt, blev offer for terrorgruppen Hamas’ raketter. Det skal understreges at Hamas har haft kontrollen over Gaza siden 2007.

Brug 30 sekunder på at høre hvad nedenstående Hamas-leder sagde tre dage før krigen i mandags. Så vil du forstå hvorfor der er krig, frem for de lange indslag på DR og TV2 i Danmark og NRK og TV2 i Norge. Del så dine venner også kan forstå!


Skærmdump af den oprindelige NRK-artikel anonymiseret, med citaterne som MIFF har fremhævet i stor skrift.
Efter NRK fjernede indholdet i originalartiklen grundet dødstrusler ser siden nu sådan ud.


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelOver 100 raketter affyret mod Tel Aviv og andre byer
Næste artikel2000 raketter på mindre end 90 timer
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise