Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Terrortiltalt fra Gaza gravede Hamas-terrortunneller for en dagsløn på 76 kroner

Det skønnes at én angrebstunnel koster ca 3 millioner US dollars at bygge. Indholdet i 350 lastbiler kunne alternativt bruges til fx 86 boliger, 7 moskeer, 6 skoler, eller 19 lægeklinikker. (Kilder - se i noterne)
Èn angrebstunnel koster ca 3 mio. dollars at bygge. I stedet kunne der bygges 86 boliger, 7 moskeer, 6 skoler, eller 19 lægeklinikker.
Anklageskriftet mod Abdullah Maniya kaster lys over "arbejdsvilkårene" for dem som arbejder for Hamas med at grave terrortunneller ind i Israel. I tre år gravede han terrortunneler til han blev fanget med granater og kniv efter at have krydset hegnet ind i Israel.

I tre år var Abdullah Maniya (23) fra Gaza med til at grave Hamas-terrortunneller ind i Israel. Maniya fortæller blandt andet om lange arbejdsdagew med skiftende arbejdstider under jorden med en dagsløn på 40 shekel (svarende til omkring 76 kroner), skriver Yediot Haronot (artiklen er oversat fra hebraisk).


Der er blevet rejst anklage mod manden af det sydlige distrikts anklagemyndighed, efter han i sidste måned blev fanget i at infiltrere Israel med kniv og granater. Af anklageskriftet fremgår det også hvilke “arbejdsvilkår” han blev tilbudt af den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007. Anklageskriftet kaster også lys over hvordan han “rullede” ind i Hamas’ militære fløj.

Ifølge anklagemyndigheden sluttede Manaya sig til terrorgruppen for omkring seks år siden, først da han deltog i Hamas’ fredags koran-studier. Herefter blev han tilbudt at slutte sig til Hamas’ militære fløj hvor han var aktiv til han blev anholdt af Israel.

I 2017 blev Manaya tilbudt jobbet med at grave Hamas’ terrortunneller som terrorgruppen eksempelvis bruger til at komme ind i Israel for at myrde israelere i terrorangreb og kidnappe israelske soldater.

Manaya var med til at grave omkring 10 Hamas terrortunneller i den nordlige del af Gaza. Han skulle blandt andet fjerne sand fra tunnelen ved at betjene en motor. I nogle tilfælde skulle han gå flere meter ned i dybden af ​​tunnelen og fjerne sand med en skovl.

Af anklageskriftet fremgår det at han arbejdede 4-5 dage om ugen på morgenvagter, der startede kl. 06.00 og aftenvagter, der startede kl. 13:00. Manaya tjente 40 shekel om dagen (svarende til omkring 76 kroner).

I sidste måned blev Manaia som nævnt fanget da han forsøgte at krydse grænsehegnet til Israel om aftenen. Han ankom til stedet med sin ven efter at have købt tre granater på markedet og foretaget en observation af grænseområdet. Efter han nærmede sig hegnet til fods, skar hans ven hegnet over med en kutter, og en IDF-styrke havde set dem, åbnede ild mod dem, mens de allerede var på israelsk territorium. De to blev anholdt på stedet og taget til afhøring.

Statsadvokaturen tilskriver Manaia en række terrorforbrydelser, inkl. at yde service og levere midler til en terrororganisation, Hamas-medlemskab og infiltration. Der er indgivet anmodning til retten i Beer Sheva om hans tilbageholdelse indtil hans sag er gennemgået.

Læs: Flere Hamas og PIJ ledere har forladt Gaza og lever i luksus i Qatar og Tyrkiet

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem