Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Ingen udsigt til gode nyheder fra Gaza efter 15 års Hamas-regime

120.000 gutter og jenter har deltatt på Hamas´ omstridte sommerskoler i år. (Foto: The Israel Project/Flickr)
Terrorgruppen Hamas reklamerer stolt med sit misbrug af børn som børnesoldater mens verden ser til (Foto: The Israel Project/Flickr)
Terrorgruppens regime har haft voldsomme konsekvenser for indbyggerne i enklaven og Israel som må leve med en yderst fjentlig nabo, der har som erklæret mål at udslette den eneste jødiske stat i verden og myrde alle jøder - intet tyder på at fremtiden vil bringe gode nyheder fra Gaza.

Den 14. juni 2007 begik den iransk-støttet og nazi-inspireret terrorgruppe Hamas et blodigt kup mod Fatah (Fatah kontrollerer de palæstinensiske myndigheder) i Gaza.

Hamas’ kup i Gaza kunne ses som en intern palæstinensisk konflikt, men den har haft og har fortsat voldsomme konsekvenser for hele regionen – især for Israel som har levet med terrortruslen fra Hamas-enklaven i mere end 20 år.

I 2005 trak Israel sig helt ud af Gaza, to år senere begik terrorgruppen Hamas som nævnt et kort, blodigt og voldeligt kup i Gaza mod Fatah, som havde haft kontrol over enklaven siden Oslo-aftalerne blev underskrevet med Israel medio 1990’erne, skriver i24 News.

“Jeg opfordrer nationalisterne og tilhængerne til at bygge en ny nation. Det er det næste for os,” sagde Hamas-leder Khalil Al Haya under pressekonference efter terrorgruppen tog kontrollen i 2007.

Efter flere års politisk uro mellem de to førende palæstinensiske fraktioner havde terrorgruppen Hamas i Gaza ingen intentioner om at følge beskederne fra lederne af det palæstinensiske selvstyre i Ramallah.

I løbet af mindre end tre dage tog terrorgruppen Hamas total kontrol over Gaza, og som altid, når det gælde borgerkrige, var den meget voldelig og blodig.

Flere hundrede Fatah-tilhængere blev dræbt under kampene. Mange af dem som overlevede kampene og blev fanget af Hamas blev henrettet, nogle gange ved at blive smidt ned fra tagene fra deres kontorbygninger.

Udviklingen havde stor indflydelse på Israel mindre end to år efter Israel havde trukket sig helt ud af Gaza.

15 år under Hamas-regimet har både haft voldsomme konsekvenser for indbyggerne i enklaven og Israel som må leve med en yderst fjentlig nabo, der har som erklæret mål at udslette den eneste jødiske stat i verden og myrde alle jøder – intet tyder på at fremtiden vil bringe gode nyheder med sig fra Gaza.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem