Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Her får Gaza deres første vaccinedoser

Her ses de første Corona-vacciner i Gazastriben. Vil de gå til sundhedspersonalet eller Hamas? (Foto: Twitter)
Vil de komme sundhedspersonalet eller Hamas-lederne til gode?

Israelske myndigheder har i dag overført levering af den russiske Corona-vaccine til Gazastriben, efter formel anmodning fra de palæstinensiske selvstyremyndigheder, skriver visen Times of Israel.

– I morges blev 1000 sputnik-vacciner doneret af Russland [til palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA)] overført fra PA til Gazastriben, i overensstemmelse med PAs forespørgsel og efter en politisk godkendelse, siger israelsk embedsmand i udtalelse.

En uorganiseret leverance fra PA har angiveligt medført at leverancen blev kortvarigt forsinket, men i dag bekræfter israelske og palæstinensiske embedsmænd at vaccinerne er kommet igennem grænseovergangen Kerem Shalom fra Israel og ind i Gaza.

Det er de første Corona-vacciner som ankommer til Gaza. PA som er ansvarlige for at skaffe vacciner til palæstinenserne som bor i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Gazastriben, er begyndt at modtage de vacciner som de har bestilt fra flere leverandører. Indtil videre har de modtaget 10.000 sputnik-vacciner. Derudover har de modtaget 2000 ud af i alt 5000 Moderna-vacciner af Israel – læs mere HER.

Mens PA siger at vaccinerne vil gå til palæstinensiske sundhedsmedarbejdere i Gazastriben, siger terrorgruppen Hamas at vaccinerne vil gå til udsatte i risikogrupper. Men leder af Knessets udenrigs- og forsvarskomite, Zvi Hauser, tror ikke på vaccinerne vil gå til hverken sundhedspersonale eller udsatte i risikogrupper. Hauser tror at vaccinerne vil gå til Hamas-ledelsen.

– Jeg ser ikke for mig at Yahya Sinwar [Hamas-leder] vil give sin vaccine til en sød sygeplejerske i Gazastriben, siger en sarkastisk Hauser.

Hauser har foreslået at opsætte israelske vaccinestationer ved en af grænseovergangene til Gazastriben, for at sikre at vaccinerne går til de almindelige indbyggere i Gaza og ikke til Hamas-leden og andre terrorgrupper.

Andre israelske politikere ville betinge vaccineoverførslen med at Hamas løslader alle israelere de holder fanget. Terrorgruppen har i årevis holdt de to israelerne Avera Mengistu og Hisham al-Sayed fanget, derudover tilbageholder Hamas også de jordiske rester af de to israelske soldater Hadar Goldin og Oron Shaul. Læs mere HER

Familien til en af de dræbte israelske soldater omtaler det som «en kniv i hjertet på israelske soldater» at Israel overfører vacciner uden at Hamas løslader fangerne. Terrorgruppen Hamas vil bruge de israelske fanger som et trumfkort i eventuelle forhandlinger med Israel – læs mere HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem