Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

ICC gør Israel til syndebuk for Hamas’ brutalitet

Soldater fra terrorgruppen Hamas deltager i militærøvelse i Gazastriben, december 2020. Målet er at forberede sig på krig mod Israel. I dag har Hamas en hærstyrke på omkring 30.000 tungt bevæbnede soldater, derudover har terrorgruppen også flere tusind raketter.
ICC stiller ikke terrorgruppen Hamas til ansvar for deres krigsforbrydelser mod israelere og palæstinensere.

Mens Israel undersøges af Den internationale straffedomstol (ICC) for krigsforbrydelser i Gaza, kan terrorgruppen Hamas som har haft kontrollen over Gaza-striben siden 2007, ånde lettet over ikke at blive stillet til ansvar for deres terrorangreb og raketangreb mod israelere eller for at bruge civilbefolkningen i Gaza som menneskelige skjold. 

Her er israelernes argumenter for hvorfor ICC ikke kan undersøge Israel for krigsforbrydelser – læs mere HER:

 1. Der findes ikke en “Palæstina-stat“, og kun stater kan anlægge sager i ICC. Den palæstinensiske enhed opfylder ikke kravene til en stat i henhold til Montevideo-konventionen.
 2. ICC kan ikke bruge politisk ladede beslutninger fra FNs generalforsamling som noget retsgrundlag.
 3. Oslo-aftalerne efterlod en række spørgsmål, der skulle afvikles i fremtidige forhandlinger mellem PLO og Israel, herunder Jerusalem, bosættelser, palæstinensiske flygtninge og grænser. Derfor ville det være umuligt at anerkende en “stat i Palæstina”, der omfatter alle områder, der kom under israelsk kontrol i 1967.
 4. Anklagerens ønske om at afklare “grænserne” for “staten Palæstina” baseret på hvad palæstinenserne kalder “1967-grænsen” er mangelfuld og vildledende. De såkaldte “1967-grænser” er våbenhvile-linjer fra 1949. Israel var villig til at acceptere disse linjer som grænser, men det blev afvist af de arabiske lande og forblev derfor våbenhvile-linjer indtil der kom andre våbenhvile-linjer efter krigen i 1967.
 5. Oslo-aftalerne gav aldrig de palæstinensiske myndigheder strafferetlig jurisdiktion over israelere, og PA kan derfor ikke delegere ICC nogen jurisdiktion over israelere. Dette er grundlæggende vigtigt, fordi ICC opererer på grundlag af delegation af staters jurisdiktion. Hvis der ikke eksisterer nogen jurisdiktion, kan ingen jurisdiktion delegeres.
 6. Selv om PA har fået begrænset myndighed og jurisdiktion i dele af Judæa og Samaria, er der ikke givet nogen sådan myndighed eller jurisdiktion til PA i hele Judæa og Samaria (Vestbredden) eller i nogen del af Jerusalem.
 7. Selv om ICC med politisk motivation konstruerer en grænse til “staten Palæstina” baseret på de ikke-eksisterende “1967-grænser”, så afviser den palæstinensiske ledelse denne geografiske begrænsning af “staten Palæstina”. PA betragter hele Israel som en del af Palæstina.

  Uenighed i ICC
  Tre dommere vurderede om ICC har jurisdiktion på området, noget som Israel og mange andre lande har argumenteret for at de ikke har – læs mere HER. Det blev ikke en enstemmig afgørelse. Dommer Péter Kovács var uenig med flertallet.

«Jeg finder ikke at majoriteten nærmer sig eller er kommet med en passende argumentation i deres besvarelse af spørgsmålene fremlagt for salen, og efter min mening, har de intet juridisk basis i henhold til Roma-vedtægterne, og endnu mindre i henhold til folkeretten», skriver Kovács i det som ikke kan tolkes som andet end en yderst kraftig uenighed.

Alligevel har ICC besluttet at gå videre med undersøgelsen af Israel.

ICC undersøger Israel, til trods for at Israel IKKE er medlem af ICC, ICC undersøger Israel, selvom Israel er et demokrati og har taget flere initiativer til fred med palæstinenserne – palæstinenserne har sagt nej til at få en stat siden 1937 – læs mere HER. ICC har ignoreret alle argumenter for hvorfor de IKKE har juridiktion til at undersøge Israel for krigsforbrydelser, det gælder også ICC-dommer Péter Kovács som udførligt har dokumenteret hvorfor ICC i henhold til Roma-vedtægterne ikke har juridiktionen på plads – læs mere HER.

ICC vil undersøge Israel for krigsforbrydelser under Gaza-krigen i 2014, men nægter at undersøge mordet på tre de jødiske teenagedrenge Naftali Frenkel, Gil-ad Shaer og Eyal Yifrach. Drengene blev bortført og myrdet af Hamas-terrorister i Judæa og Samaria (Vestbredden) i juni 2014, hændelsen udløste Operation Protective Edge (Gaza-krigen) senere samme sommer. De tre drenges familier har publiceret et brev hvori de kritiserer ICCs beslutning om at efterforske Israel for krigsforbrydelser.

Familierne til de tre myrdede drenge kalder ICCs beslutning for «ond og kynisk». De peger på at ICCs mandat til at efterforske hændelserne omkring Operation Protective Edge (Gaza-krigen) starter den 13. juni 2014 – én dag efter drengene blev bortført. Derfor vil kidnapningen og drabet af drengene ikke indgå i ICCs efterforskning.

Det er de palæstinensiske myndigheder (PA) som har bedt ICC om at efterforske påståede krigsforbrydelser fra og med 13. juni 2014. Det er næppe tilfældigt at de har valgt netop den dato – én dag efter bortførelsen af de tre israelske drenge.

Heller ikke 13-årige Halel Ariel som blev myrdet i sin seng i 2016 i Kiryat Arba af en 17-årig palæstinensisk terrorist kan forvente at få retfærdighed i ICC. Halels mor henvendte sig allerede til ICCs chefanklager i januar 2020, med krav om at de efterforsker lederne i de palæstinensiske myndigheder (PA) for deres rolle i terrorangrebet – Halels mor har aldrig fået svar på sin henvendelse. Læs mere HER.

Der er sket tab af menneskeliv på begge sider og hvert liv der er gået tabt er en katastrofe, men det fritager ikke terrorgruppen Hamas som står på EUs terrorliste fra deres ansvar for at myrde israelske børn, kvinder og mænd, affyre flere tusind raketter ind i israelske byer, eller fra at misbruge og terroriserer befolkningen i Gaza for at opnå deres erklæret mål om at udslette Israel – læs mere HER.

I Hamas-pagten (Hamas-charteret – læs mere HER), vedtaget 18. august 1988, står der blandt andet: «Som en jødisk stat med en jødisk befolkning står Israel imod Islam og muslimer,» erklærer Hamas. Deres mål er at udslette Israel og erstatte verdens eneste jødiske stat med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Det ultimative mål er at «løfte Allahs banner over alle ting».

En Hamas-terrorist er motiveret af Hamas-charteret: «Vores kamp mod jøderne er meget omfattende og alvorlig, og vil følgelig have brug for al den loyale støtte vi kan få, og senere må den blive efterfulgt af nye fremstød og forstærket af bataljoner fra den vidt forgrenede arabiske og islamiske verden indtil fjenderne er overvundet og Allahs sejer er et faktum,» skriver Hamas.

Hamas er en islamistisk organisation i henhold til alle definitioner: «Det endelige mål er Islam, Profeten er vores eksempel og Koranen er grundloven,» skriver Hamas i deres charter. De klassiske antisemitiske konspirationsløgne i charteret viser også at gruppen har hentet inspiration fra nazister eller andre antisemitter i Europa.

Den 9. februar skrev den israelske ekspert i international lov, tidligere ambassadør i Canada og nuværende leder af Institute for Contemporary Affairs, Jerusalem Center for Public Affairs, Alan Baker i avisen Times of Israel:

– Det er tragisk og ironisk at Israel – en af grundlæggerne bag visionen om en uafhængig international straffedomstol efter Holocaust nu er kommet i ICCs søgelys. Israel var et af de førende lande som allerede fra starten var aktivt involveret i forhandlingerne og udarbejdelsen af ICCs stiftelsesdokument. Derfor er det så meget desto mere ironisk, at Israel nu anklages af ICC på baggrund af de palæstinensiske myndigheders (PA) politiske manipulation.

Hensigten med ICC var at skabe et uafhængigt juridisk organ som skulle sørge for, at de værste krigsforbrydere blev stillet til ansvar for deres forbrydelser mod menneskeheden. I stedet er ICC nu blevet et organ som lader sig manipulerer af politiske interesser rettet mod Israel.

Palæstinensernes situation i Gaza bliver ikke forbedret af ICCs absurde behandling af Israel.

Ifølge tilgængelige data, blev der under Gaza-krigen i 2014 dræbt 2251 palæstinensere, af dem var 1462 civile. Palæstinenserne lades i stikken af det internationale samfund som ikke interesserer sig for den voldsomme korruption i de palæstinensiske myndigheder (PA), noget som allerede blev dokumenteret af menneskerettighedsorganisationer i 1997. Det internationale samfund tager heller ikke konsekvensen af at PA igennem årtier har misbrugt milliarder på eksempelvis at udbetale store summer i terrorbelønning til dømte palæstinensiske terrorister med israelske liv på samvittigheden. Alene sidste år beløb det sig til over en milliard kroner, samtidigt med at PA ikke har håndteret Corona-krisen som de burde. Læs mere om hvordan PA misbruger dansk bistand HER.

ICC gør som det internationale samfund – de lukker øjnene for terrorgruppen Hamas’ og PAs overtrædelse af af basale menneskerettigheder. I stedet gør ICC hvad vi har set igennem årtier – de lægger skylden på Israel.

De sidste 20 år har Hamas affyret flere tusind raketter ind i israelske byer (I 2019 interviewede MIFF Sderots borgmester, her fortalte han blandt andet om at mange af byens børn lider af PTSD efter årtier med raketangreb fra terrorister i Gaza – læs interviewet HER).

Læs HER om Hamas’ og Fatah’ misbrug af børn for at fremme terror mod israelere

I 2014 nåede konflikten mellem Israel og terrorgruppen Hamas nye højder. Ifølge BBC affyrede Hamas alene i 2014, 4591 raketter ind i israelske byer. Ifølge Jerusalem Post medførte de mange raketangreb at 40% af israelske børn i det sydlige Israel (Otef Aza) som grænser op mod Gaza, i dag lider af PTSD. For at beskytte sin civilbefolkning med de gentagende raketangreb, iværksatte Israel operation Strong Cliff, med henblik på at neutralisere Hamas’ terrorceller og raketarsenaler. Det skal tilføjes at Hamas har en klar taktik om at placere raketter, våbenlagre og andet i civilområder, skoler og hospitaler for at maksimere de civile tab og bruge det som anti-israelsk propaganda. For at minimere de civile tab blandt palæstinenserne brugte den israelske hær (IDF) en taktik som hedder Roof Knocking – IDF advarede befolkningen i Gaza på forhånd om hvor og hvornår de ville bombe.

Hvilken anden hær advarer en civilbefolkning om hvor eller hvornår der bombes? Det skal lige tilføjes at Israel arbejder uafbrudt på at minimere civile tab ved hjælp af teknologi som ikke ses andre steder i verden. Læs om Israels seneste udvikling som skal minimere civile tab: Israels nyeste våben «revolutionerer slagmarken»: Våbenet er udviklet for at kæmpe mod fjender som bruger menneskelige skjold.

Mens IDF ville minimere de civile tab blandt palæstinenserne i områderne hvor Hamas terrorister gemte sig, beordrede Hamas de civile til at være menneskelige skjolde og krævede at de blev i områderne som IDF havde bedt dem om at forlade.

Israel ønsker ikke at forårsage civile tab blandt palæstinenserne, IDF forsøger mere end nogen anden hær at undgå menneskelige tab. Derfor er ICCs beslutning om at undersøge Israel for krigsforbrydelser absurd. I henhold til ICRC (International Committee of The Red Cross) konventioner har Israel, efter min vurdering ikke begået krigsforbrydelser.

I artikel 51 står der blandt andet: ”Beskyttelse af den civile befolkning”, i artikel 1 står der desuden, at civile befolkningen skal nyde en general beskyttelse imod farer ved militære operationer. I og med at Israel advarer på forhånd om hvor de vil bombe, for at undgå civile tab, kan jeg ikke se der er belæg for at beskylde Israel for krigsforbrydelser.

I artikel 2 står der, at civile aldrig skal være målet for et bombeangreb. Hvis ikke terrorgruppen Hamas havde et jerngreb om civilbefolkningen i Gaza, hvis ikke Hamas angreb israelske byer med raketter, gravede angrebstunneller ind i Israel, sendte terrorceller ind i israelske byer for at myrde israelske børn, kvinder og mænd eller sendte balloner med sprængstof ind over grænsen, ville Israel ikke bombe enklaven for at forsvare sine indbyggere. Derudover er civile tab i en krig ikke i sig selv en krigsforbrydelse. Jeg finder det rystende at ICC ikke undersøger Hamas for overtrædelse af artikel 51, men i stedet kalder deres terrorhandlinger for, med ICCs chefanklagers egne ord: mulige krigsforbrydelser (hendes udtalelse nævnes underligt nok ikke i ICC’s pressemeddelelse). Hamas stilles ikke til ansvar for deres krigsforbrydelser mod israelere og palæstinensere.

Israel og IDF begår som alle andre fejl. Men set i lyset af den komplicerede situation som den israelske hær må navigere i, mod en fjende som tramper på menneskeliv og menneskerettigheder og har som deres erklærede mål at udslette Israel, har jeg svært ved at se at hvordan de kan gøre det bedre eller anderledes.

Med sin absurde beslutning svigter ICC både palæstinenserne og det eneste demokrati i Mellemøsten, ved at gøre Israel til syndebuk for Hamas’ brutalitet. 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem