Ingen retfærdighed for 13-årige terrormyrdet Halel hos ICC

Anklageren af Den internationale straffedomstol (ICC), Pato Bensuda efterforsker Israel for krigsforbrydelser, men ikke terrormordet på Halel Ariel.
Halel Ariel blev myrdet mens hun sov af palæstinensisk terrorist. (Foto: @ShabaSapir, via Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den 9. marts kunne MIFF fortælle om at familierne til tre myrdede israelske teenagere kalder ICCs beslutning ond og kynisk. Det skyldes at ICC ikke vil efterforske terrorgruppen Hamas’ bortførelse og mord af deres drenge. Læs mere HER.

Pato Bensuda’ mandat, chefanklageren ved Den internationale straffedomstol (ICC) udløber om et par uger, i mellemtiden udnytter hun den sidste tid til at gå hurtigt videre med at efterforske Israel for krigsforbrydelser. I løbet af weekenden sendte Bensuda et brev til Israel og palæstinenserne med krav om afklaring af, om parterne har til hensigt at undersøge de forbrydelser, som domstolen har tilskrevet dem, skriver avisen Israel Hayom på hebraisk.

Halels familie krævede retfærdighed for deres datter via ICC for mere end et år siden!

I Israel sidder efterladte forældre tilbage med en stor vrede over at Basuda ikke har besvaret deres forespørgsler, sendt til hende for længe siden. Rina Ariel, mor til 13-årige Halel Ariel som blev myrdet i sin seng i 2016 i Kiryat Arba af palæstinensisk terrorist, henvendte sig sig til Basuda allerede i januar 2020 med krav om, at ICC efterforsker lederne i de palæstinensiske myndigheder (PA) for deres rolle i mordet

Halels mor skrev til ICCs chefanklager:

“Morderen var kun 17 år, han voksede ikke op i et vakuum. Han blev inspireret af to beboere i sin landsby som udførte terrorangreb i månederne op til mordet på Halel.” Rina Ariel påpeger at det var et vigtigt motiv for mordet på hendes datter.

“PAs terrorbelønninger er er fire gange så høje som gennemsnitslønnen i PA. Terrorbelønningerne er fastsat i PAs lov og er forankret i PA-beslutninger (op til 24.000 kroner i terrorbelønning om måneden. Til sammenligning ligger den gennemsnitlige løn i de palæstinensiske selvstyreområder på omkring 6.000 kroner). I henhold til PAs lov overføres terrorbelønningen både til de dømte terrorister som afsoner deres straf i israelske fængsler for at have myrdet uskyldige jøder og familierne til “martyrerne”. PA sendte sågar en højtstående repræsentant på dens vegne, guvernøren i Hebron, Kamal Hamid, for at trøste Trairas (terroristens familie) og udnævnte officiel sørgedag til minde om terroristen som myrdede vores datter.”

Halels mor har via organisationen Shurat HaDin, krævet at der indledes en undersøgelse mod højtstående PA-embedsmænd. Halels mor tilføjer: “Domstolen i Haag har myndighed til at forhøre PA-lederne, fordi de er jordanske statsborgere og Jordan er medlem af ICC.”

– Vi er vant til internationalt hykleri, men det her slår alle rekorder, siger Halels familie:

“Vi fik 19. februar 2020 besked om at vores brev til ICC var modtaget, men siden har vi intet hørt, hverken direkte eller via medierne. Pludseligt fandt vi via medierne ud at ICC ville efterforske Israel for krigsforbrydelser. Vi er vant til hykleri og tilsidesættelse af grundlæggende moralstandarder på den internationale arena når det gælder retfærdig behandling af Israel, men det her er ganske enkelt uhyrligt.”

I en personlig kritik af ICCs chefanklager tilføjer Halels mor: “Det lader til at du med din høje status har valgt at tjene de umoralske, grusomme, diktatoriske og morderiske kræfter og ikke bruge din magt til at søge retfærdighed for vores 13-årige datter som blev stukket 17 gange over hele sin krop. Det er en skændsel, at du vælger at lægge navn til den slags mørke kræfter frem for moral, retfærdighed, medmenneskelighed og medfølelse. På trods af vores ubærlige smerte og netop derfor kræver vi din øjeblikkelige respons til familien.”

Læs: Palæstinensiske myndigheder gav mindst 1 milliard kroner i belønning til terrorister. Her er tallene som de palæstinensiske myndigheder (PA) har forsøgt at skjule. Se hvor mange penge du har været med til at betale til terrorister med israelske liv på samvittigheden.

Præsident af organisationen Shurat HaDin, advokat Nitzana Darshan-Leitner som ledsager Halels mor, tilføjer: “Vejen til at kæmpe i retten er at hive tæppet væk under de som pressede på for efterforskningen – de palæstinensiske myndigheder (PA). ICC har af en eller anden grund besluttet ikke at undersøge PA, selvom de tilskynder til terror, udbetaler terrorbelønninger til mordere og støtter deres familier økonomisk. ICC-domstolen har allerede retsforfulgt Rwandas regeringsledere som tilskyndede til krigsforbrydelser gennem radioopkald. Hvis straffen for tilskyndelse til terror er 30 år i fængsel, hvordan kan det så lade sig gøre at give kontant belønning for at udføre terrorangreb uden det får konsekvenser? 13-årige Halel Ariel er blot et ud af tusindvis af israelske ofre, hvis bødler PA udbetaler store beløb til hver eneste måned. PA kan ikke stå udenfor loven. Vi vil forfølge det og forpligte ICC til at indlede en efterforskning mod PA. Kun ved at vende skylden mod de skyldige vil PA forstå at de skader sig selv ved at gå til ICC.”

Den Internationale Domstol i Haag har ikke kommenteret ovennævnte, skriver Israel Hayom.

Læs mere om ICC HER.


Læs mere om dansk bistand til PA og hvordan de misbruger den til terrorbelønning HER.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsrael har vaccineret 100.000 palæstinensere i løbet af to uger
Næste artikelIran fremviste sin nyeste «raketby»
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise