Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Familierne til tre myrdede israelske teenagere kalder ICCs beslutning ond og kynisk

De tre israelske teenagedrenge Naftali Frenkel, Gil-ad Shaar og Eyal Yifrach blev kidnappet og myrdet af Hamas-terrorister 12. juni 2014. ICC vil efterforske angivelige krigsforbrydelser, men ikke mordet på de tre israelske drenge! (Foto: Privat)
ICC vil ikke efterforske terrorgruppen Hamas' bortførelse og mord på tre jødiske teenagedrenge.

Familierne til Naftali Frenkel, Gil-ad Shaer og Eyal Yifrach, tre jødiske teenagedrenge som blev bortført og myrdet af Hamas-terrorister i Judæa og Samaria i juni 2014 – hændelsen udløste Operation Protective Edge senere samme sommer – har publiceret et brev hvor de kritiserer Den internationale straffedomstols (ICC) beslutning om at efterforske Israel for angivelige krigsforbrydelser begået i Judæa og Samaria og Gazastriben. Læs MIFFs artikel: – Dette er en sejr for Hamas og terror. Kraftige reaktioner på Den internationale straffedomstols beslutning. Læs også: «ICC støtter og opmuntrer til terror» Den internationale straffedomstol ødelægger det for alle som deltager i den globale kamp mod terror, skriver analytiker Yoav Limor.

Familierne til de tre myrdede drenge kalder ICCs beslutning for «ond og kynisk». De peger på at ICCs mandat til at efterforske hændelserne omkring Operation Protective Edge, Gaza-krigen i 2014, først startede 13. juni 2014 – én dag efter de tre jødiske teenagedrenge blev bortført. Derfor vil kidnapningen og drabet af drengene ikke indgå i ICCs efterforskning.

«Hvis Fatou Bensouda [ICCs chefanklager] virkelig ønskede at efterforske krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden, ville hun have beordret en efterforskning af den største forbrydelsen som ble begået en dag tidligere, 12. juni 2014, da vores tre barn blev bortført – tre jødiske drenge som blot ønskede at komme hjem i god behold», skriver de efterladte familier i brevet.

Det er de palæstinensiske myndigheder (PA) som har bedt ICC om at efterforske påståede krigsforbrydelser fra og med 13. juni 2014. Det er næppe tilfældigt at de har valgt netop den dato – én dag efter bortførelsen af de tre israelske drenge.

«IDF-soldater vendte hver eneste sten og risikerede deres eget liv for at finde vores drenge i god behold og bringe dem hjem til os, til sidste fandt de dem myrdet. Havde vi mødt chefanklageren ansigt til ansigt som forældre til forældre, så ville vi fortælle hende om hvad vi følte den dag, hvordan vores liv for altid i løbet af et split sekund, for altid blev forandret – samme dag som hun, som anklager brelsuttede at slette efterforskningen af drabet på vores drenge», skriver familierne og fortsætter:

«Vi ville spørge hende – hvordan kan du ignorere retfærdighed for os, for soldaterne som forsvarede vores folk mod aggression fra vores fjender? Den frygtelige afgørelse om at iværksætte efterforskningen vil definitivt ikke bringe Gil-ad, Eyal eller Naftali tilbage, men tværtimod strøg endnu mere salt i vores åbne sår», skriver familierne i brevet, udgivet af avisen Israel Hayom.

16-årige Naftali, 16-årige Gilad og 19-årige Eyal blev kidnappet fra et busstop og blev fundet myrdet 18 dage senere. De efterladte familier skriver at de tror ICCs efterforskning vil ende med at udøve grov uretfærdighed mod sandheden.

«En sådan beslutning er blevet taget i synd og vil uundgåeligt ende i synd. En sådan beslutning kan kun glorificerer de foragtelige terrorister som myrdede vores drenge og opmuntre til flere myrderier. Når ICC vælger at sætte startdato for granskningen af Gaza-krigen dagen efter vores børn blev myrdet, det viser tydeligt hvilken vej sagen er på hen», konkluderer familierne.

Læs også: I 2020 besluttede familierne til de tre teenagedrenge at sagsøge Hamas for 1 milliard kroner i forsøget på at stoppe PAs overførelse af midler til terrorgruppen – læs mere HER.

Læs MIFFs artikel: I 2020 gav de palæstinensiske myndigheder gav mindst 1 milliard kroner i belønning til terrorister. Her er tallene som de palæstinensiske myndigheder (PA) har forsøgt at skjule. Se hvor mange penge du har været med til at betale til terrorister med israelske liv på samvittigheden. Klik HER.


Se mere på familiernes Facbook-side Bring Back Our Boys – klik HER.

Daværende forsvarsminister Moshe Ya’alon trøster de efterladte. Nu har familierne til de tre myrdede drenge publiceret et brev som kritiserer ICCs beslutning om at efterforske Israel for angivelige krigsforbrydelser, men ikke de Hamas terrorister som myrdede deres børn!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem