Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Tysklands indenrigsministerium: – Israels beslutning om at sætte 6 palæstinensiske NGO’er på deres terrorliste var rigtig

Tysklands indenrigsminister Nancy Faeser. (Foto: Sandro Halank, Wikimedia Common)
- Eksperterne i Indenrigsministeriet mener beviserne mod de 6 NGO'er er så stærke, at de vil kunne holde i en tysk domstol, skriver Der Spiegel.

I oktober 2021 blev seks palæstinensiske NGO’er sortlistet af Israel grundet deres forbindelse med den palæstinensiske terrorgruppe Popular Front for the Liberation of Palæstina (PFLP). Udenrigsministerierne i Norge, Danmark, Sverige, Tyskland og andre EU-lande meddelte at Israels dokumentation ikke havde overbevist dem.

Israelske myndigheder har været forsigtige med at dele åben information om NGO’ernes terrorforbindelse, nu har det israelske forskningsinstitut NGO Monitor skrevet en 85 siders rapport baseret på åbne kilder. Rapporten viser at mange ledere og ansatte i de seks NGO’er også har PFLP-tilknytning.

– NGO’erne går under dække af at være civilsamfundsorganisationer, men i praksis er de PFLP ledelsens forlænget arm. Deres hovedaktivitet er “befrielsen af ​​Palæstina” og udslettelse af Israel, udtalte Israels daværende forsvarsminister Benny Gantz om sortlisten.

«ser noen bevis» på terrorkoblinger til de palestinske organisasjonene de støtter, så ignorerer de en rekke lett etterprøvbare eksempler, sa Gerald Steinberg, leder for NGO Monitor, i januar 2023.

– Når europæiske embedsmænd udtaler, at de ikke «ser beviser» for terrorforbindelser til de palæstinensiske NGO’er som de støtter, ignorerer de flere let verificerbare beviser på det modsatte, udtalte Gerald Steinberg, leder af NGO Monitor primo 2023.

Den 28. juli skrev den tyske avis Der Spiegel, at meningerne om de israelske beviser er delte i det tyske regering. Udenrigsministeriet er fortsat skeptisk over for de israelske beviser, mens de i indenrigsministeriet har stor forståelse for at NGO’erne er blevet sortlistet. Israelske efterretningsorganisationer leverer løbende afgørende information til deres europæiske modparter, der har været med til at afværge mange terrorangreb i Europa.

Faesers eksperter [indenrigsminister Nancy Faeser] mener, at beviserne mod de seks NGO’er er så overvældende, at de kan holde stand i en tysk domstol, skriver Spiegel-journalisterne Christoph Schult og Wolf Wiedmann-Schmidt. Eksperterne mener, at det er uansvarligt, at Udenrigsministeriet ignorerer de personalemæssige forbindelser mellem NGO’erne og terrorgruppen PFLP. Indenrigsministeriet er ifølge Der Spiegel forbløffet over, at udenrigsministeriet lukker øjnene for de israelske beviser.

– Israelerne har også givet konkrete indikationer på, hvordan skattepenge fra Europa kan misbruges til terroraktiviteter. Blandt de anholdte [efter et PFLP-terrorangreb i 2019] er fire økonomiske medarbejdere. Ved hjælp af fiktive regninger er omkostningerne til NGO’er blevet pustet op for at få flere penge fra partnerne i Europa, skriver Der Spiegel.

Se også forbindelsen mellem PFLP, NGO’er og misbrug af dansk bistand.

Blandt de palæstinensiske NGO’er med PFLP-forbindelser er UAWC. I 2017-2020, gav Danmark DKK 87,084,557 til UN-FAO. Ifølge FOA, er UAWC blandt deres implementeringspartnere.

Også i 2021 kunne MIFF fortælle at DK-bistand var gået til UAWC – se eksempel her.

Primo 2022 skrev MIFF en opfordring til daværende udenrigsminister Jeppe Kofod om at stoppe DK-bistand til NGO’en UAWC efter Holland havde besluttet at stoppe deres bistand til den palæstinensiske NGO over deres PFLP-forbindelse. Her er hvad der blandt andet stod i brevet: – Den 5. januar varslede Hollands regering, i et brev til parlamentet, at de stopper al bistand til den palæstinensiske organisation UAWC. Undersøgelse udført af Proximites Risk Consultancies, har afdækket at flere PFLP medlemmer samtidig var med i UAWC’s ledelse. «For regeringen, er fundene af individuelle forbindelser mellem UAWC og PLFP og UAWC’s manglende åbenhed om det, også mens undersøgelsen stod på, tilstrækkelig grund til at stoppe finansieringen af UAWC’s aktiviteter. Holland vil ikke fortsætte betalinger til UAWC,» konkluderer regeringen i deres otte siders brev.

MIFF fik ikke svar fra udenrigsministeren, og DK-bistandsmidler til UAWC fortsætter så vidt vides.

Manglende gennemsigtighed om dansk NGO-bistand – der mangler gennemsigtighed på Udenrigsministeriets hjemmeside. Derfor er det umuligt at se hvem og hvad danske skattekroner støtter. Tilbage i 2022 tog det MIFF over 3 måneder at få svar fra Udenrigsministeriet på, hvordan millionerne fordeler sig mellem 8 anti-israelske NGO’er, hvoraf mindst 1 har terrorforbindelser og flere ikke opfylder regler for økonomisk gennemsigtighed.

I Norge advarede MIFF allerede i 2014 om UAWC’s tætte forbindelser med terrorgruppen PFLP. MIFF skrev også til Norges udenrigsminister Anniken Huitfeldt.

Trods MIFF’s advarlser støtter Danmark og Norge fortsat UAWC.

En anden NGO som Danmark, så vidt vides fortsat støtter er Al-Haq. Deres leder Shawan Jabarin blev allerede dømt for at rekruttere og organisere træning af PFLP-terrorister i 1980’erne. Jabarin er desuden blevet nægtet at få udrejsevisum af Israel og Jordan se også mere info om Jabrin på s. 28 i NGO Monitors rapport.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem