Danida figurerer som sponsor af UAWC-projektet i Gaza-striben. (Skærmdump fra videoklippet som UAWC lagde op 19. april 2021)

Her ser du at Danmark sponsorerer anti-israelsk gruppe som lønner terrorister

Bag de smukke billeder af træplanting skjuler sig en dødelig agenda.

Den 19. april publicerede den palæstinensiske landbrugsorganisation UAWC et klip på Facebook – se klippet HER og læg især mærk til den danske stats logo til sidst. I klippet vises det hvordan der plantes ferskentræer i Gaza-striben. Det ser ikke blot uskyldigt ud, det ser også smukt ud. Til sidst får vi fortalt at den statslige danske bistandsorganisation Danida har finansieret projektet.

Det må vel være et godt formål, ikke?

Nej, overhovedet ikke!

For det første burde Danida se nærmere på logoet som dukker op ved siden af dem i slutningen af klippet. Danida arbejder officielt for Danmarks og EUs mål om en to-statsløsning for konflikten mellem israelere og palæstinensere – læs mere HER, men UAWCs logo viser tydeligt et Palæstina hvor der ikke er plads til Israel. Logoet er en nøjagtig fremstilling af UAWCs politiske mål – de kræver såkaldt «ret til at vende tilbage», en politik som vil udslette verdens eneste jødiske stat hvis deres politiske vision realiseres og mindst syv millioner palæstinensere flytter ind i Israel. Alene af den grund burde UAWC være afskåret fra at modtage dansk bistand.

For det andet granskes UAWC for terrorforbindelser på foranledning af hollandske myndigheder. I 2020 måtte Hollands regering, efter først at have nægtet forholdet, indrømme at deres bistandsmidler gik til aflønning af to UAWC-ansatte som er sigtet for terrorangrebet mod den 17-årige israelske pige Rina Shnerb i august 2019. Rinas far og bror blev såret ved i bombeangrebet.

Læs mere HER om hvordan dansk bistand havnede i lommerne på Rinas mordere: I 2016-2020 bidrog danske skatteydere med 70 mio. kroner – trods dansk regulering mod støtte til terrorgruppen PFLP eller NGO’er med terrorforbindelser.

– Fordi forsigtig handling er så vigtig på dette punktet, har jeg besluttet at igangsætte en ekstern undersøgelse af mulige forbindelser mellem PFLP og UAWC, sagde Hollands udviklingsminister Sigrid Kaag (gengivet i De Telegraaf 20. juli 2020). Hollandsk bistand er frosset indtil undersøgelsen er afsluttet.

UAWC udspringer af terrororganisationen PFLP, PFLP er klassificeret som en terrororganisation af USA, EU, Canada og Israel. PFLP står bag mange terrorangreb, de afviser både Oslo-aftalerne og Israels ret til at eksistere.

Også i dag er der tætte bånd mellem PFLP og UAWC – læs mere HER. Det kom tydeligt frem efter terrorangrebet hvor 17-årige Rina blev myrdet. Mindst to UAWC-ansatte blev anholdt af Israel mistænkt for at være involveret i terrorangrebet.

Samer Mina Salim Arbid var finansdirektør for UAWC i 2015-2016, og var angiveligt deres regnskabsmedarbejder da han blev anholdt. Arbid er siktet for å utplassere terrorbomben, samt for deltakelse i flere andre drapsforsøk av israelske sivile i skyteangrep.

Abdul Razaq Farraj var finansdirektør i UAWC da han blev anholdt, til trods for at han havde flere gamle fængselsdomme bag sig og var identificeret af Israel som medlem af terrororganisationen PFLP. Farraj er blandt andet tiltalt for at rekruttere medlemmer til PFLP og bistå terrorangrebet i 2019.

Stop bistanden til UAWC med det samme!
Til forskel for de danske myndigheder, giver norske myndigheder ikke direkte støtte til UAWC, men de sponsorerer gruppen indirekte via Norsk Folkehjelp. I 2019, før terrorangrebet hvor 17-årige Rina blev myrdet, blev Norsk Folkehjelp advaret af UK Lawyers for Israel (UKLFI) om forbindelsen mellem UAWC-ansatte og PFLP. Desværre blev advarslen ikke taget alvorligt, og Norsk Folkehjelp har trods flere henvendelser, ikke svaret på advarslen fra UKLFI. Danmark og Norge må sørge for at stoppe bistanden til UAWC med det samme, og fryse al bistand indtil det er bevist at organisationen kun arbejder for fredelige mål og ikke har direkte eller indirekte tilknytning til terror. Forsigtig handling er afgørende.

Læs også: Fængselsdømt terrorist er suppleant i bestyrelsen i Danish House in Palestine. NGO Monitor har undersøgt den danske regerings finansiering af Danish House in Palestine i Ramallah. Danmark har givet kulturcentret 3 mio. kroner i 2019. En suppleant i bestyrelsen er fængselsdømt terrorist og medlem af terrororganisationen PFLP.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp