Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Rinas mordere er fanget

Rina Shnerb blev 17 år, hun blev dræbt i et palæstinensisk terrorangreb fredag d. 23 august 2019. (Foto: Privat)
Terrorcellen som står bag terrorangrebet på Rina Shnerb er fanget.

17-årige Rina Shnerb fra Lod i Israel blev dræbt i et terrorangreb fredag ​​den 23. august. Hendes 19-årige bror blev også alvorligt såret i angrebet. Derudover blev hendes far såret, da en nedgravet bombe blev aktiveret via fjernbetjening.

Palestinian Media Watch overvåger de palæstinensiske medier og sociale medier nøje, men rapporterer, at de ikke har fundet nogen fordømmelse af terrorangrebet fra palæstinensiske politikere eller embedsmænd. På den anden side har de officielle palæstinensiske medier på falsk grundlag hævdet, at Rina var en “soldat” og en “bosætter”. Rina var ikke soldat og boede i Lod, Israel. MIFF har opfordret regeringen til at kræve, at palæstinenserne fordømmer terrorangrebet på Rina.

Lørdag den 28. september rapporterede israelske medier, at Rinas mordere er blevet arresteret. Ifølge sikkerhedstjenesten Shin Bet, planlagde og udførte en gruppe på tre mænd tilknyttet terrororganisationen PFLP angrebet.

Lederen af ​​terrorcellen er Samer Mina Salim Arbid (44), der tidligere er blevet fængslet for terroraktiviteter under Anden Intifada. For et par dage siden blev han indlagt på hospitalet efter en forhør af Shin Bet. Amos Harel skriver i Ha’aretz, at han frygter, at noget kan være gået galt under forhørene. Shin Bet skulle have opnået godkendelse [til at bruge hårdere afhørsmetoder] baseret på mistanke om, at Arbids terroristcelle havde flere bomber klar til angreb, skriver Jerusalem Post. Kanal 13 i Israel rapporterer, at Arbid har fået behandling for hjerteproblemer.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem