Fængselsdømt terrorist er suppleant i bestyrelsen i Danish House in Palestine

NGO Monitor har undersøgt den danske regerings finansiering af Danish House in Palestine i Ramallah. Danmark har givet kulturcentret 3 mio. kroner i 2019. En suppleant i bestyrelsen er fængselsdømt terrorist og medlem af terrororganisationen PFLP.

Kulturhuset Al Bustan Facebook-opslag d. 27 nov. 2016 markerede Ghouls frigivelse fra israelsk fængsel: -Ghoul blev dømt af den israelske besættelsesdomstol for medlemskab af PFLP. (Foto: Skærmdump fra NGO Monitor)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

NGO Monitor har undersøgt den danske regerings finansiering af Danish House in Palestine som ligger i Ramallah. I 2019 har den danske regering finansieret projektet med 3 mio. kroner.

Suppleant i bestyrelsen er dømt terrorist og medlem af PFLP
Ifølge NGO Monitor er hovedparten af husets aktiviteter kulturelle. Men, en suppleant i bestyelsen i Danish House in Palestine er den dømte terrorist Daoud Ghoul, som er medlem af terrororganisationen Folkefronten for Palæstinas befrielse (PFLP).

I 2015 blev Ghoul dømt for sit medlemskab i PFLP. Terrororganisationen står på terrorlisten i EU, USA, Canada og Israel.

Ghoul blev idømt 18 måneders fængsel af retten i Jerusalem (sag nr.: 67637-03-16). NGO Monitor har oversat dommen til engelsk – her er den danske oversættelse:

-på et tidspunkt før 2006 tilsluttede Daoud Ghoul sig til PFLP, han arbejdede i ledelsespositioner i Nidal Center – et aktivitetssted for terrororganisationen [PFLP], og i Unionen for sundhedsarbejdsudvalg-Jerusalem. Rammerne under hvilke organisationen [PFLP] begyndte at fungere, efter Nidal-centret blev lukket i 2009. I den egenskab organiserede Ghoul blandt andet ture, fritidsaktiviteter og sommerlejre for unge – hvoraf nogle blev opkaldt efter terrorister, der var aktive i organisationen. Ghoul organiserede besøg hos familierne til faldne og fængslede medlemmer af organisationen. Ghoul handlede også for at bringe den palæstinensiske offentlighed tættere på PFLP.

Dommen præciserede desuden, at “Ghoul har to tidligere straffedomme for medlemskab i en terrororganisation i 2005 og 2006 og for ideologisk motiverede voldsforbrydelser, som idømte ham fængselsstraffe på 12 og 18 måneder. Ikke desto mindre var det ikke tilstrækkeligt til at afskrække ham, og han vendte tilbage til at begå lovovertrædelser i årene efter hans løsladelse.”

Dansk støtte til Danish House in Palestinee problematisk
Ghoul er fortsat suppleant i bestyrelsen af Danish House in Palestine – finansieret af den danske regering.

Ved den danske regering ikke hvad den støtter? Hvem undersøger hvor, hvad eller hvem dansk støtte til palæstinenserne går til?

Det er på tide Danmark går sin støtte igennem med en tættekam. Der er tale om meget store beløb, som burde gå til fredsfremmende projekter – ikke terror, som bør bekæmpes med alle midler. Danmark er medlem af EU og PFLP står på EUs terrorliste, derfor er det meget forunderligt, at et PFLP medlem kan være suppleant i bestyrelsen af Danish House in Palestine.

Kulturhuset Al Bustan Facebook-opslag d. 27 nov. 2016 markerede Ghouls frigivelse fra israelsk fængsel: -Ghoul blev dømt af den israelske besættelsesdomstol for medlemskab af PFLP. (Foto: Skærmdump fra NGO Monitor).

Vil du hjælpe MIFF med at afsløre lignende misbrug af dansk bistand?
Bliv medlem HER.
-Gratis medlemskab året ud-

Tidligere artikel– Israel vil reagere på alle raketangreb
Næste artikelDagen efter at Iran har angrebet Israel med atomvåben
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.