Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Fængselsdømt terrorist er suppleant i bestyrelsen i Danish House in Palestine

Kulturhuset Al Bustan Facebook-opslag d. 27 nov. 2016 markerede Ghouls frigivelse fra israelsk fængsel: -Ghoul blev dømt af den israelske besættelsesdomstol for medlemskab af PFLP. (Foto: Skærmdump fra NGO Monitor)
NGO Monitor har undersøgt den danske regerings finansiering af Danish House in Palestine i Ramallah. Danmark har givet kulturcentret 3 mio. kroner i 2019. En suppleant i bestyrelsen er fængselsdømt terrorist og medlem af terrororganisationen PFLP.

NGO Monitor har undersøgt den danske regerings finansiering af Danish House in Palestine som ligger i Ramallah. I 2019 har den danske regering finansieret projektet med 3 mio. kroner.

Suppleant i bestyrelsen er dømt terrorist og medlem af PFLP
Ifølge NGO Monitor er hovedparten af husets aktiviteter kulturelle. Men, en suppleant i bestyelsen i Danish House in Palestine er den dømte terrorist Daoud Ghoul, som er medlem af terrororganisationen Folkefronten for Palæstinas befrielse (PFLP).

I 2015 blev Ghoul dømt for sit medlemskab i PFLP. Terrororganisationen står på terrorlisten i EU, USA, Canada og Israel.

Ghoul blev idømt 18 måneders fængsel af retten i Jerusalem (sag nr.: 67637-03-16). NGO Monitor har oversat dommen til engelsk – her er den danske oversættelse:

-på et tidspunkt før 2006 tilsluttede Daoud Ghoul sig til PFLP, han arbejdede i ledelsespositioner i Nidal Center – et aktivitetssted for terrororganisationen [PFLP], og i Unionen for sundhedsarbejdsudvalg-Jerusalem. Rammerne under hvilke organisationen [PFLP] begyndte at fungere, efter Nidal-centret blev lukket i 2009. I den egenskab organiserede Ghoul blandt andet ture, fritidsaktiviteter og sommerlejre for unge – hvoraf nogle blev opkaldt efter terrorister, der var aktive i organisationen. Ghoul organiserede besøg hos familierne til faldne og fængslede medlemmer af organisationen. Ghoul handlede også for at bringe den palæstinensiske offentlighed tættere på PFLP.

Dommen præciserede desuden, at “Ghoul har to tidligere straffedomme for medlemskab i en terrororganisation i 2005 og 2006 og for ideologisk motiverede voldsforbrydelser, som idømte ham fængselsstraffe på 12 og 18 måneder. Ikke desto mindre var det ikke tilstrækkeligt til at afskrække ham, og han vendte tilbage til at begå lovovertrædelser i årene efter hans løsladelse.”

Dansk støtte til Danish House in Palestinee problematisk
Ghoul er fortsat suppleant i bestyrelsen af Danish House in Palestine – finansieret af den danske regering.

Ved den danske regering ikke hvad den støtter? Hvem undersøger hvor, hvad eller hvem dansk støtte til palæstinenserne går til?

Det er på tide Danmark går sin støtte igennem med en tættekam. Der er tale om meget store beløb, som burde gå til fredsfremmende projekter – ikke terror, som bør bekæmpes med alle midler. Danmark er medlem af EU og PFLP står på EUs terrorliste, derfor er det meget forunderligt, at et PFLP medlem kan være suppleant i bestyrelsen af Danish House in Palestine.

Kulturhuset Al Bustan Facebook-opslag d. 27 nov. 2016 markerede Ghouls frigivelse fra israelsk fængsel: -Ghoul blev dømt af den israelske besættelsesdomstol for medlemskab af PFLP. (Foto: Skærmdump fra NGO Monitor).

Vil du hjælpe MIFF med at afsløre lignende misbrug af dansk bistand?
Bliv medlem HER.
-Gratis medlemskab året ud-

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem