Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

EU-kommissær forpligter sig til at fastfryse bistand til PA jihad-skolebøger

De palæstinensiske myndigheder misbruger fortsat international bistand til at oplære børn i had, terror og antisemitisme. (Foto: IRIN / Creative Commons)
Olivér Várhelyi: - Vi kan ikke vende det blinde øje til mens had spredes i skolebøger og klasseværelser.

Det er ikke nyt at de palæstinensiske myndigheder (PA) misbruger international bistand (inkl. Danmark) til deres terror-og propagandakrig mod Israel.

MIFF har i flere år gjort opmærksom på at PA misbruger bistand, til at oplære børn i at ofre livet i terrorangreb mod israelere. I 2019 oversatte MIFF nogle af de værste eksempler på opildning til terror og vold i palæstinensiske skolebøger til dansk og norsk.

Rapport efter rapport har dokumenteret problemet- alligevel er skatteydernes milliarder fortsat med at strømme i PA’s pengekasse.

Nu lader det til at alvoren er ved at gå op for EUden 10. maj vedtog et stort flertal i EU-Parlamentet deres hidtil kraftigste fordømmelse af PA: – Vi fordømmer at det problematiske og hadefulde indhold i palæstinensiske skolebøger og studiehæfter fortsat ikke er blevet fjernet

I sidste uge vedtog EU-Parlamentet historiske resolutioner, hvori de krævede at PA: – Fjerner alle antisemitiske referencer, opildning til had og vold. For første gang koblede EU indholdet i PA’s jihad-skolebøger med “stigende involvering af teenagere i terrorangreb.”

Nu har Olivér Várhelyi som er EU-kommissær for naboskabspolitik og udvidelse og fører tilsyn med bistanden til PA, givet sin støttee til at betinge frigivelse af PA-midler med fjernelse af opildning til terror og antisemitisme i deres skolepensum, skriver Jewish News Syndicate (JNS).

Olivér Várhelyi tweetede:

For tredje gang i løbet af få dage kalder Europa-Parlamentet på at betinge EU-bistand til PA’s skolebøger med stop for opilidning til antisemitisme og had – i overensstemmelse med UNESCOs standarder.

Kommissionen har noteret sig anmodningen fra budgetmyndigheden.

Uddannelse af den næste generation, der støtter fred, tolerance, sameksistens og ikke-vold, er en fælles interesse.

Vi er fortsat forpligtet til et konstruktivt samarbejde med PA, samtidig med vi forbeholder os retten til at træffe passende foranstaltninger efter behov.

Kommissionen er forpligtet til at beskytte EU-budgettets integritet og handle, hvis EU skatteyderes penge bruges til at sætte spørgsmålstegn ved vores grundlæggende principper.

Antisemitisme, opildning til had, vold og forherligelse af terror krænker EU’s kerneværdier.

Det er gift for vores samfund – især i klasseværelser og skolebøger.

Vi kan ikke vende det blinde øje til, hverken i- eller udenfor Europa.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem