EU smækker pengekassen i for PA: – Tag imod skatteinddrivelse fra Israel

Siden maj har PA’s leder Mahmoud Abbas nægtet at tage imod skatteindtægter fra Israel som nu løber op i 750 mio. dollars.

Mahmoud Abbas og de palæstinensiske myndigheder (PA) nægter at tage imod store skatteoverførsler fra Israel. (Foto: Facebook)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den Europæiske Union har fortalt de palæstinensiske myndigheder (PA) at pengekassen er lukket til Ramallah tager imod de skatteindtægter som Israel har inddrevet på deres vegne, det skriver avisen The Algemeiner.

I maj nægtede PA’s leder og præsident Mahmoud Abbas at tage imod skatteindtægter opkrævet på deres vegne af Israel. PA havde forinden besluttet at stoppe ethvert samarbejde med Israel, grundet planerne om at udvide israelsk lov til dele af Judæa og Samaria (Vestbredden). Derfor har PA siden maj nægtet at tage imod et beløb som nu ligger på omkring 750 mio. dollars i skatteindtægter. I 2019 skrev MIFF om at Israel inddriver omkring 170 mio. dollars om måneden på vegne af PA – læs MIFF’s artikel om det her.
Læs MIFF’s artikler om Israels plan for Vestbredden her.
Læs MIFF’s artikler om PA her.
Læs MIFF’s artikel: – Palæstinensiske ledere har været «en fiasko» i 70 år. Tidligere saudiarabisk efterretningschef og prins kalder en spade for en spade i sin kritik af palæstinensiske ledere.
Læs MIFF’s artikler om dansk bistand til PA og hvordan den blandt andet bliver misbrugt til terrorangreb mod israelere her.

Selvom normaliseringsaftalerne mellem Israel, De Forenede Arabiske Emirater og Bharain også omfattede en midlertidig suspension af Israels planer om at udvide israelsk lov til også at gælde over dele af Vestbredden, har det ikke ændret på Abbas beslutning om ikke at samarbejde med Israel. Læs MIFF’s artikler om Abrahamaftalerne her.

EU’s chef for udenrigspolitik Josef Borrell, ringede i sidste uge til Abbas og meddelte at EU ikke vil udbetale flere lån eller give mere finansiel støtte, så længe PA ikke tager imod skatteindtægterne som Israel har sørget for at inddrive på deres vegne. Borrell opfordrede Abbas til at genoptage sikkerhed- og civil koordinering med Israel, men det ville Abbas ikke forpligte sig til, ifølge Axios-rapporten med henvisning til ikke navngivne europæiske diplomater.

Egypten og Jordan har også bedt Abbas om at tage imod egne skatteindtægter fra Israel, ifølge Axios med henvisning til ikke navngivne israelske embedsmænd. Læs MIFF’s artikel: Arabiske lande har skåret kraftigt ned i økonomisk støtte til palæstinenserne.

Ifølge rapporten satser Abbas på at den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden vinder det kommende præsidentvalg i USA til november og en ændret PA-politik på baggrund af Bidens holdning til den israelsk-palæstinensiske konflikt, som blandt andet inkluderer opfordring til en to-statsløsning. Læs MIFF’s artikel om hvorfor en sejr til Biden vil være dårligt nyt for Israel.

Biden har lovet at genoptage amerikansk bistand til palæstinenserne i overensstemmelse med Taylor Force Act, som den amerikanske præsident Trump underskrev i 2018. Præsident Donald Trump har stoppet hovedparten af amerikansk bistand til PA, grundet PA’s lønudbetalinger til dømte terrorister og deres familier – læs MIFF’s artikler om hvordan dansk bistand misbruges til at udbetale store summer til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden her. Trump har stoppet anden amerikansk bistand til palæstinenserne, herunder UNRWA – læs MIFF’s artikler om hvorfor UNRWA er blevet en del af problemet i stedet for en del af løsningen samt misbrug og skandaler i UNRWA. Læs MIFF’s artikel om opbevaring af våben på UNRWA drevet skoler. Læs MIFF’s artikel om hvordan danskernes forhøjede bidrag til UNRWA bliver misbrugt. Trump har også stoppet US Agency for International Developments projekter på Vestbredden og i Gaza. Læs MIFF’s artikel på Norsk: Hvis ikke palestinerne stanser belønningen av terrorister, stanser USA bistand.

Tidligere artikelIsrael og Jordan indgår historisk aftale om åbent luftrum
Næste artikelTusinder evakueret efter brande under ekstrem varme
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)