Fandt håndgranat på FN-skole

Det er ikke første gang våben er blevet opbevaret på skolerne i Gaza.

Palæstinensiske skolebørn i en FN-drevet skole i Gaza City. (Foto: IRIN / Creative Commons)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

De Forenede Nationers hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge (UNRWA) har bedt Hamas om at respektere skolernes ukrænkelighed efter en håndgranat og en militærvest blev fundet ved en af ​​FN’s skoler i Gazastriben, skriver Times of Israel.

UNRWA siger at de “kraftigt og utvetydigt fordømmer den ansvarlige person eller gruppe” og beder “de facto myndighederne i Gazastriben om at sikre, at skolens ukrænkelighed bliver respekteret og opretholdt”.

Det er ikke første gang våben og militært udstyr er fundet på FN-skoler i Gazastriben, men UNRWA insisterer på at de har styrket deres procedurer for at holde deres skoler fri for våben. FN-byrådet siger at de på grund af en hårdere økonomisk hverdag ikke længere har råd til at have vagter på alle deres 276 skoler, men at inspektioner rutinemæssigt gennemføres.

Flere lande har af forskellige årsager skåret ned på deres støtte til UNRWA i løbet af de seneste år.

Under Operation Protective Edge i 2014 blev der gentagene gange fundet raketter inde i FN’s skoler. I et tilfælde sagde en UNRWA-talsmand, at de havde leveret rakettene tilbage til “lokale myndigheder”. Israelske embedsmænd påpegede at det betød at raketterne blev returneret til Hamas.

Trump-administrationen har været meget kritisk over for UNRWA. Ligesom Israel beskylder de UNRWA for at forlænge den israelsk-palæstinensiske konflikt ved at tildele flygtningestatus til millioner af arabiske efterkommere som flygtede eller blev tvunget til at forlade deres hjem i forbindelse med den arabisk-israelske krig i 1948. Det normale er at flygtningestatus kun gives til de oprindelige flygtninge – og ikke til alle deres efterkommere.

Dansk bistand til UNRWA forhøjet i 2020
Som MIFF skrev den 11. marts, meddelte Udenrigsministeriet den 5. marts via Ritzau, Ritzaus pressetjeneste at udviklingsministeren under sit besøg på Vestbredden meddelte at Danmark forhøjer sit bidrag til UNRWA fra 70 til 105 mio. kr:

“Under et besøg på Vestbredden i dag har udviklingsminister Rasmus Prehn annonceret, at Danmark forhøjer sit kernebidrag til FN’s hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge (UNRWA).”

Udviklingsministeren forklarer regeringens forhøjelse af bidraget fra 70 til 105 mio. kr. således:

-Med den forhøjede støtte ønsker vi at sikre et markant løft i nærområderne. Det er ved at hjælpe lokalt, at Danmark kan hjælpe flest. UNRWA bidrager til, at palæstinenserne kan leve et værdigt liv og få et håb om en fremtid, så de ikke føler sig nødtvunget til at migrere irregulært, siger Prehn.

Ifølge Ritzau er regeringens ambition at skabe et “mere retfærdigt og humant asylsystem.”

Så længe Danmark støtter UNRWA, bidrager vi til at give næring til palæstinensernes helt urealistiske drøm om “retten til at vende tilbage” til det der i dag er Israel. Den ret har ingen anden større flygtningegruppe fået – og slet ikke fjerde generations efterkommere. Hvis Israel tvinges til at åbne grænserne for alle flygtningenes efterkommere, vil det betyde at den eneste jødiske stat i verden forsvinder.

Det er palæstinenserne selv som lider skade af den dobbeltstandard som UNRWA opererer med. UNRWAs arbejde har ødelagt incitamenter til arbejde og investeringer i det palæstinensiske samfund. UNRWA lægger beslag på store menneskelige og økonomiske ressourcer som kunne være blevet brugt til at skabe en lysere fremtid for palæstinenserne.

Så længe UNRWA fortsætter med sin nuværende dagsorden, bør al dansk støtte stoppe. Her er fem grunde til det ville være rigtigt.

Det er også afsløret at UNRWA opererer med ekstremt opblæste tal.

Stop pengestrømmen til UNRWA-medarbejderes jødehad, skrev MIFF i 2015.

MIFF forventer at regeringen lægger økonomisk pres på UNRWA for at omlægge deres arbejde således at det vil hjælpe med at løse konflikten og løse situationen for efterkommerne af palæstinensiske flygtninge. Antisemitisme og Israel-had skal ud af UNRWAs skoler.

Klemt inde mellem en israelsk bosættelse og en palæstinensisk flygtningelejr på Vestbredden ligger en skole for…

Publisert av Rasmus Prehn Torsdag 5. mars 2020
Tidligere artikelIsrael og Danmark blandt lande i international Corona- alliance
Næste artikelStrået som knækkede Hamas?
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)