Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– En sejer til Biden vil være dårlig nyt for Israel

USAs ambassadør i Israel, David Friedman, mener Biden som præsindent vil være negativt for Israel. (Foto: US Embassy)
Det mener USAs ambassadør i Israel.

USAs ambassadør i Israel, David Friedman, advarer om at en sejer til den Demokratiske præsidentkandidat Joe Biden kan have negativ indvirkning på Israel og regionen. Friedman tror en Biden-sejer vil undergrave arbejdet som Trump-administrationen har gjort for at svække Iran, skriver avisen Israel Hayom.

I et interview med mediehuset Al Ain News i De Forenede Arabiske Emirater siger Friedman at et styrket Iran «kan blive en af de største konsekvenser ved valget».

– Joe Biden var en del af Obama-administrationen, som fik forhandlet og gennemført Iran-aftalen, som præsident Trump – og jeg deler hans syn – mener er den værste internationale aftale USA nogensinde har indgået, siger ambassadøren i interviewet.

Han advarede videre om at en Biden-sejer ved præsidentvalget 3. november vil kunne få alvorlige konsekvenser for USAs allierede i Mellemøsten, inklusiv Israel, Saudi-Arabien, Qatar, Bahrain, Kuwait og De Forenede Arabiske Emirater.

– Hvis Biden vinder vil vi se et skifte i politikken, som efter min personlige mening vil være forkert og dårlig for regionen – også for Israel, Saudi-Arabien, Emiraterne, Qatar og Kuwait, siger ambassadøren til den emiratiske avis.

Friedman, som var den første ambassadør udnævnt af Trump (læs MIFF’s artikel om udnævnelsen her på norsk), mener aftalen som Obama-administrationen indgik med Iran skabte en vej for Iran til at få atomvåben. Han mener Trump-administrationens sanktioner overfor Iran vil presse den islamske republik væk fra atomvåben.

– Vi har arbejdet rigtig hårdt på at få Iran til det jeg tror er et meget bedre sted. Jeg hader tanken om at en ny administration vil undergrave det, men desværre, hvis Biden vinder, så tror jeg han kan komme til at gøre det.

Præsident Donald Trump trak USA ud af atomaftalen i maj 2018 (læs MIFF’s artikel om det her på norsk) med Iran og genindførte økonomiske sanktioner mod landet. Sanktionerne er gået hårdt udover den islamske republiks økonomi.

Iran afviser at deres atomprogram har militære dimensioner, men både Israel og USA mener at Iran ikke vil tøve med at udvikle en atombombe hvis de fik spillerum til at gøre det. Israels premierminister har ved flere lejligheder fremvist det som skulle være bevis på at Iran har ambitioner om atomvåben (læs MIFF’s artikel om det her på norsk).

Læs også MIFF’s artikel: Biden valgte pro-israelsk vicepræsidentskandidat.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem