Biden valgte pro-israelsk vicepræsidentskandidat

Kamala Harris voksede op med at samle penge ind til planting af træer i Israel.
Senator Kamala Harris i møde med Israels premierminister Benjamin Netanyahu i november 2017. (Foto: Amos Ben Gershom)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden meddelte tirsdag den 11. august at han har valgt senator Kamala Harris som sin vicepræsidentkandidat, skriver Times of Israel.

Det er første gang en sort kvinde er vicepræsidentkandidat.

Når det kommer til Israel-politikken genspejler 55-årige Harris’ holdninger mere eller mindre mainstream demokratiske tanker de sidste ti år. Harris støtter en to stats-løsning som en løsning på den israelsk-palæstinensiske konflikt og tror på et robust forhold mellem USA og Israel, inklusiv videreføring af amerikansk militær-hjælp til den jødiske stat.

I modsætning til nogle af de mere liberale medlemmer i det demokratiske parti, som senator Bernie Sanders og kongreskvinden Alexandria Ocasio-Cortez, har hun ikke forladt partiets traditionelt støttende holdning til Israel, eller opfordret til ændringer i forholdet mellem de to lande.

I lighed med de fleste andre demokrater er hun for atomaftalen med Iran.

I november 2017 mødte hun premierminister Benjamin Netanyahu under et besøg i Israel. I april 2019, da senatoren var med i kampen om at blive demokraternes præsidentkandidat, sagde hendes støtteapparat at «det at støtte Israel er en central del af hvem hun er».

Mens dele af det demokratiske parti er blevet stadig mere kritisk overfor Israel og nogle i partiet også har udtalt at de ønsker at bruge landets militærstøtte til at presse Israel politisk, har Harris udtalt at hun er en stærk tilhænger af «Israels ret til at eksistere og forsvare sig selv – også mod raketangreb fra Gaza».

Harris har også haft et tæt forhold til den pro-israelske organisation American Israel Public Affairs Committee (AIPAC). I en tale til AIPAC i 2017 fortalte Harris at hun voksede op med at samle penge ind til plantning af træer i Israel. Derudover er Harris jødisk gift med Douglas Emhoff.

Hør Kamala Harris tale for AIPAC her:


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsraelsk TV: Hizbollah ville bruge Beiruts ammoniumnitrat mod Israel
Næste artikelSkyder sprængstofballoner ned med laser
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise