Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Biden valgte pro-israelsk vicepræsidentskandidat

Senator Kamala Harris i møde med Israels premierminister Benjamin Netanyahu i november 2017. (Foto: Amos Ben Gershom)
Kamala Harris voksede op med at samle penge ind til planting af træer i Israel.

Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden meddelte tirsdag den 11. august at han har valgt senator Kamala Harris som sin vicepræsidentkandidat, skriver Times of Israel.

Det er første gang en sort kvinde er vicepræsidentkandidat.

Når det kommer til Israel-politikken genspejler 55-årige Harris’ holdninger mere eller mindre mainstream demokratiske tanker de sidste ti år. Harris støtter en to stats-løsning som en løsning på den israelsk-palæstinensiske konflikt og tror på et robust forhold mellem USA og Israel, inklusiv videreføring af amerikansk militær-hjælp til den jødiske stat.

I modsætning til nogle af de mere liberale medlemmer i det demokratiske parti, som senator Bernie Sanders og kongreskvinden Alexandria Ocasio-Cortez, har hun ikke forladt partiets traditionelt støttende holdning til Israel, eller opfordret til ændringer i forholdet mellem de to lande.

I lighed med de fleste andre demokrater er hun for atomaftalen med Iran.

I november 2017 mødte hun premierminister Benjamin Netanyahu under et besøg i Israel. I april 2019, da senatoren var med i kampen om at blive demokraternes præsidentkandidat, sagde hendes støtteapparat at «det at støtte Israel er en central del af hvem hun er».

Mens dele af det demokratiske parti er blevet stadig mere kritisk overfor Israel og nogle i partiet også har udtalt at de ønsker at bruge landets militærstøtte til at presse Israel politisk, har Harris udtalt at hun er en stærk tilhænger af «Israels ret til at eksistere og forsvare sig selv – også mod raketangreb fra Gaza».

Harris har også haft et tæt forhold til den pro-israelske organisation American Israel Public Affairs Committee (AIPAC). I en tale til AIPAC i 2017 fortalte Harris at hun voksede op med at samle penge ind til plantning af træer i Israel. Derudover er Harris jødisk gift med Douglas Emhoff.

Hør Kamala Harris tale for AIPAC her:


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem