Search
Fra april kan israelere flyve direkte mellem Israel og Sharm el-Sheik i Egypten. (Foto: Wikipedia)

Nu kan israelere flyve direkte hertil

Israelske turister får mulighed for at flyve direkte til flere rejsemål.

Israel og Egypten er blevet enige om at øge antallet af direkteruter mellem landene. Nu åbnes der en rute mellem Ben Gurion-lufthavn i Tel Aviv og Sharm el-Sheik i Egypten, udtaler premierministerens kontor.

Den nye rute forventes at starte til april.

Aftalen blev forhandlet på plads efter de to lande nåede til enighed om de nødvendige sikkerhedstiltag der skulle til for at kunne oprette den direkte flyrute.

Egypten og Sharm el-Sheik er et populært feriemål for mange israelere. I dag krydser mange grænsen ved Eilat og rejser gennem Sinai. Den direkterute vil gøre det meget lettere at rejse til den populærer feriedestination.

Israels premierminister Naftali Bennett mødtes med Egyptens præsident Abdel Fattah el-Sissi i Sharm el-Sheik, september 2021. Det var det første møde af den type mellem en israelsk og en egyptisk leder i et årti. Det var under det møde, de to ledere begyndte at diskutere en direkterute.

– Det er endnu i et skridt i opvarmning af fredsaftalen mellem Israel og Egypten. Samarbejdet mellem vores to lande øges på mange områder. Det tjener begge nationer og bidrager til regional stabilitet, siger premierminister Bennett.

Israel og Egypten indgik en fredsaftale i 1979 – det var den første fredsaftale mellem Israel og et arabisk land. Alligevel blev det aldrig til en varm fred mellem landene. Nu er det ved at ændre sig, især efter flere arabiske lande har normaliseret deres forhold til Israel – især Abraham-aftalerne med Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko.

Som følge af normalisering af forholdet mellem Israel og flere arabiske lande er der også blevet oprettet flere nye direkteruter mellem landene. Det har blandt andet ført til at flere tusind israelere er rejst til Dubai, hvor israelere tidligere ikke kunne rejse til.

Oktober 2021 blev det besluttet at EgyptAir, Egyptens nationale flyselskab, også skulle flyve direkte mellem Kairo og Tel Aviv. Der har været en flyrute mellem Kario og Tel Aviv siden 1980’erne, som en del af fredsaftalen, hidtil var flyruten «hemmelig» det er den ikke længere.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp