Første kvindelig ambassadør i Egypten

Amira Oron bliver Israels første kvindelige ambassadør i nabolandet.
Den israelske diplomat Amira Oron (t.v.) bliver Israels første kvindelige ambassadør i Egypten. (Foto: Det israelske udenrigsministerium)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den israelske regering har godkendt udnævnelsen af Amira Oron som Israels nye ambassadør i Kairo. Dermed bliver Oron den første kvinde som repræsenterer den jødiske stat i Egypten, ifølge det israelske udenrigsministerium.

Oron, som taler flydende arabisk, har tidligere haft en anden position ved ambassaden i Kairo. Hun har også ledet den israelske ambassade i Ankara i Tyrkiet i to år. Hun overtager stillingen som ambassadør i Egypten efter David Govrin som tiltrådte i 2016, men han blev sammen med sine ansatte kaldt tilbage i otte måneder i 2017 grundet ikke specificerede sikkerhedstrusler.

Regeringen godtog også udnævnelsen af Bat Eden Kite som leder af den israelske ambassade i Turkmenistan, ifølge pressemeldingen fra Udenrigsministeriet.

– Jeg ønsker udnævnelsen af de to ambassadører velkommen. De er erfarne, professionelle og værdsatte diplomater. Jeg er sikker på at de vil fremme bilaterale forhold mellem Israel og landene de er udnævnt til, siger den israelske udenrigsminister Gabi Ashkenazi.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFatah satte hendes underskrift på en fiktiv pengeseddel med terrorist
Næste artikel– Mange af de moderne anklager bygger på blodanklager fra middelalderen
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise