Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Første kvindelig ambassadør i Egypten

Den israelske diplomat Amira Oron (t.v.) bliver Israels første kvindelige ambassadør i Egypten. (Foto: Det israelske udenrigsministerium)
Amira Oron bliver Israels første kvindelige ambassadør i nabolandet.

Den israelske regering har godkendt udnævnelsen af Amira Oron som Israels nye ambassadør i Kairo. Dermed bliver Oron den første kvinde som repræsenterer den jødiske stat i Egypten, ifølge det israelske udenrigsministerium.

Oron, som taler flydende arabisk, har tidligere haft en anden position ved ambassaden i Kairo. Hun har også ledet den israelske ambassade i Ankara i Tyrkiet i to år. Hun overtager stillingen som ambassadør i Egypten efter David Govrin som tiltrådte i 2016, men han blev sammen med sine ansatte kaldt tilbage i otte måneder i 2017 grundet ikke specificerede sikkerhedstrusler.

Regeringen godtog også udnævnelsen af Bat Eden Kite som leder af den israelske ambassade i Turkmenistan, ifølge pressemeldingen fra Udenrigsministeriet.

– Jeg ønsker udnævnelsen af de to ambassadører velkommen. De er erfarne, professionelle og værdsatte diplomater. Jeg er sikker på at de vil fremme bilaterale forhold mellem Israel og landene de er udnævnt til, siger den israelske udenrigsminister Gabi Ashkenazi.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem